Gıcık Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Gıcık öksürüğe ne iyi gelir? Hepimiz en az bir kere boğazımızda ortaya çıkan gıcıktan dolayı bir öksürük krizi içine girmişizdir. Bunun nedenler değişir. Önemli olan ise sorunun çözümdür. Çok kısa bir süre içinde ve tamamen doğal yöntemleri kullanarak buna bir son vermek mümkün. Ayrıntılar ise haberimizde.

09.06.2020-12:28 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:32) Gıcık Öksürüğe Ne İyi Gelir?

Gıcık öksürüğe ne iyi gelir? Hepimiz en az bir kere boğazımızda ortaya çıkan gıcıktan dolayı bir öksürük krizi içine girmişizdir. Bunun nedenler değişir. Önemli olan ise sorunun çözümdür. Çok kısa bir süre içinde ve tamamen doğal yöntemleri kullanarak buna bir son vermek mümkün. Ayrıntılar ise haberimizde.

Gıcık Öksürüğü Nedir?

Gıcık öksürüğü, boğaz içinde birikmiş olan mukus adındaki sıvının kişiyi, bir refleks olarak bunu dışarıya atma hamlesidir. Yani bir zorunluluk olarak dikkat çeker. Çünkü rahatsız edici bir durumdur. Bunun uzaması ise hayatı çekilmez bir hale getirebilir.

Gıcık Öksürüğü Neden Olur?

  • Gerek kronik gerekse akut olarak bilinen nedenler söz konusudur.
  • Bronşit, zatürre, sinüzit, farenjit, soğuk algınlığı en bilinen nedenler içinde dikkat çeker.
  • Bunun yanı sıra astım, koah, alkol kaynaklı olanlar da vardır.

Gıcık Öksürüğü Doğal Tedaviyle Nasıl Son Bulur?

  • Gıcık öksürüğe ne iyi gelir: Çok basit olmasına rağmen vermiş olduğu etkili sonuç nedeniyle gargara yöntemini kullanmak çok mantıklı olacaktır. Hatta bunu normal zamanlarda, yani hasta olunmadığı dönemlerde de gerçekleştirmek mantıklıdır. Buna göre bir tutam tuzu bir bardak suyun içine dökün ve bu karışım boğazınıza ulaşacak şekilde gargara işlemini gerçekleştirin.
  • Gıcık öksürüğüne karşı aynı zamanda bal ve zencefil ikilisini de denemek mümkün. Yapılacak olan şey ise çok basit. Sadece bir çay kaşığı kadar bal ile bir miktar zencefili çok iyi bir biçimde karıştırın. Bunun arından ise tüketin. Çok kısa sürede boğazda oluşmuş olan gıcıktan bu şekilde kurtulmuş olursunuz.
  • Buna ek olarak gıcık öksürüğüne bir son vermek için zerdeçal ve sütü de tercih edebilirsiniz. Sütün içine bir çay kaşığı kadar zerdeçalı koyun. Ardından çok iyi bir biçimde karıştırın. Artık karışım hazır olduğuna göre bunu hemen tüketmeye başlayabilirsiniz.
  • Boğazın nemli tutulması bu rahatsızlıkta çok önemlidir. Bundan dolayı hem balı hem de aynı anda tarçını tercih etmek gerekmekte. Çok fazla olmayacak şekilde her iki doğal üründen de bir miktar alın. Daha sonra bunları karıştırın. Günlük olarak 3 defa tüketilmesi gerekir. Ancak bu şekilde kesin sonuç almak mümkündür.

Gıcık öksürüğe ne iyi gelir: Adaçayını da unutmamak gerekiyor. En çok tercih edilen doğal ürünlerin içinde öne çıkıyor. Bunun nedeni ise birden çok faydasının olması. Tüketmeden önce bunu güzel bir biçimde kaynatın. Hemen ardından ise için. Böylelikle öksürüğün kısa sürede kesilmiş olduğunu fark edebilirsiniz. Bunun yanı sıra yine adaçayının farklı bir kullanımının daha bulunduğunu hemen söyleyelim. O da gargara şeklindedir. Böylelikle boğazda bir süreden beri sizi rahatsız eden gıcık hissinden kurtulmuş olursunuz. Bütün bu kürlerin ne kadar başarılı olduğu edinilmiş olan farklı deneyimler sayesinde sabittir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal