Psikolog kimdir, ne iş yapar? Psikologların görevleri nelerdir? 2022 YKS psikoloji taban puanları kaç?

Haziran ayında düzenlenen YKS sınavı sonuçları bugün açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte tercih heyecanı yaşayan milyonlarca öğrenci, hayalini kurduğu bölümün taban puanlarını araştırmaya başladı. Öğrenciler tarafından merak edilen bölümlerden biri de psikoloji oldu. Peki, psikolog kimdir, ne iş yapar? Psikoloji bölümü taban puanları ne kadar? İşte detaylar...

18.07.2022-13:21 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-13:21) Psikolog kimdir, ne iş yapar? Psikologların görevleri nelerdir? 2022 YKS psikoloji taban puanları kaç?

Adayların heyecanla beklediği 2022 YKS sonuçları ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yayımlandı. 18 ve 19 Haziran tarihlerinde yapılan sınavın sonuçlarına adaylar ÖSYM'nin resmi internet adresinden ulaşabilecek. 

YKS sonuçları açıklandı!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 18 ve 19 Haziran tarihlerinde düzenlenen YKS sınav sonuçlarının açıklandığı bilgisini paylaştı. 

Aygün, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "18-19 Haziran 2022 tarihlerinde üç oturumda gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Psikolog ne demek?

Psikolog kelimesinin anlamı ruh bilimcidir. Psikolog, bir grup veya bireyin davranışları ile hareket etme biçimlerini incelerler. İnceleme sonrası öğrendikleri bilgi ile becerilerle nedenleri açıklayarak çözüm üretme yoluna giderler. Psikologlar; cezaevi, klinik, hastane, adliye, adli tıp, okul veya fabrika gibi çeşitli yerlerde görevlerini yerine getirirler.

 psikoloji bölümü

Psikologların görevleri nelerdir?

Psikologların görevleri şunlardır:

- Eğitimini ve sertifikasını aldığı testleri uygulamak,

- Test sonuçlarını uzman psikolog, psikiyatr, hekim ya da testi talep eden kurumlarla paylaşmak,

- Görevlendirildiği alanda psikolojik destek vermek,

- Psikolojik değerlendirmeler yapmak,

- Neden ve sonuç ilişkisi kurmak,

- Dürtüleri, davranışları ve güdüleri incelemek.

Psikoloji bölümü taban puanları kaç?

Psikoloji bölümü taban puanları YÖK Atlas sisteminde yayımlandı. YÖK Atlas resmi internet sitesi üzerinden bölümün taban puanlarına dair detayları öğrenebilirsiniz.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal