YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Tercih robotu kullanım video! Resimli anlatım tercih robotu

2022 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber adaylar YÖK Atlas tercih robotunun nasıl kullanılacağını araştırmaya başladı. Binlerce öğrencinin gündeminde yer alan üniversite tercihleri için önceden bilgi almak için fikir edinme yolları araştırılıyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte detaylar...

18.07.2022-13:09 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-13:09) YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Tercih robotu kullanım video! Resimli anlatım tercih robotu

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber tercih işlemleri yapacak adaylar için yardımcı olan uygulama YÖK Atlas tercih robotu içeriğinde son 4 yılın taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanlar bulunmaktadır. Şehre göre değişkenlik gösteren puanlar üzerine tercih için detaylar merak edilmektedir. YÖK Atlas robotu nasıl kullanılır? 

YÖK Atlas tercih robotu nedir? 

Üniversite için tercih yapacaklara yardımcı olan YÖK Atlas tercih robotu, öğrencilere fikir verme amacı olarak kullanılır. Bilinçli ve doğru meslek tercihi, bölüm tercihi yapmak için kullanılan uygulama son 4 yılın yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıralamaları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre fikir alma imkanı sağlıyor.

YÖK Atlas tercih robotu

YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? 

YÖK Atlas tercih robotu 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin taban puanlarını ve başarı sıralamalarını kolayca görmek için imkan sağlamaktadır. YÖK resmi internet sayfası https://yokatlas.yok.gov.tr/tercih-sihirbazi-t3.php üzerinden seçim yapacağınız durumlara göre uygulama size bilgi vermektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal