Promosyon yarışına yeni bir bomba daha düştü! Rakamlar 20 Bin TL’ye çıktı

Bankalar tarafından emekli vatandaşlar sunulan promosyon tutarlarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Bu defa promosyon tutarında zirve rakamlar görülmeye başlandı. 20.000 TL’ye kadar promosyon sunulacağı paylaşıldı.

22.04.2024-10:11 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-12:58) Promosyon yarışına yeni bir bomba daha düştü! Rakamlar 20 Bin TL’ye çıktı

Emekli vatandaşların promosyon ödemeleri için bankalar arasındaki yarış hız kesmeden devam ediyor. Özellikle kamu bankaları ve özel bankalar arasında büyük bir yarış söz konusu. Devam eden bu yarış, emekli vatandaşların da bir hayli hoşuna gidiyor. Her ay düzenli olarak bankaların sunmuş olduğu ekstra promosyon teklifleri sayesinde emekliler diledikleri zaman bankalarını değiştirerek, artırılan promosyon ödemelerinden faydalanabiliyorlar. Yeni dönemde ise pek çok bankanın promosyon miktarında revize gitmesi yüzleri güldürmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklama yapmıştı

Özellikle seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kayseri’de düzenlenen mitingde yapmış olduğu promosyon açıklamasından sonra bankaların promosyon yarışları da hız kazandı. Kamu bankalarında sunulan promosyon ödemelerinde %166 oranında artış yaşanırken, özel bankalarda ise söz konusu oran %44’e kadar ulaşım sağladı. Böylelikle emekli promosyon ödemeleri 18.000 TL’ye kadar çıkartıldı.

Promosyon yarışına yeni bir bomba daha düştü! Rakamlar 20 Bin TL’ye çıktı

Emekli promosyonlarında zirve rakamlar görünüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrasında kamu bankaları emekli maaş promosyonlarında güncellemeye gitti. Asgari promosyon miktarlarını 8.000 TL olarak belirlerken, alınan maaş ödemelerine göre promosyon tutarları 12.000 TL’ye kadar yükseliyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla yeni promosyon tutarlarının imza attılar. Özellikle pek çok bankada promosyon miktarları 18.000 TL ye kadar yükselmiş durumda. Kamu bankalarında yapılan bu anlaşma sonucundaki güncel promosyon tutarları özel bankaların da %40’a varan rekabetini tetiklemiş durumda.

Promosyon süresi dolmadan banka değiştirilebilir mi?

Emekli vatandaşlar promosyon tutarlarını almadan önce 3 yıl boyunca aynı bankadan maaş almaya taahhüt veriyorlar. 3 yılını doldurmuş olan emekli vatandaşlar tekrardan maaş alma hakkını elde edebiliyor. Dilerlerse aynı bankadan güncellenmiş olarak sunulan promosyon tutarını alabilir, dilerlerse de farklı bankaların fırsatlarını değerlendirerek seçtikleri bankadan 3 yıl boyunca maaş alma taaddüttü verebilirler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal