Ekonomi için kritik hafta: Dolar ve Euro’da son durum ne?

Haftanın ilk işlem gününde Dolar ve Euro kurunun kaç TL olduğu sorusu merak ediliyor. İşte döviz piyasasından son gelişmeler…

22.04.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-17:33)

Piyasalar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) önümüzdeki Perşembe günü açıklayacağı faiz kararını merakla beklerken yatırımcılar haftanın ilk işlem gününde Dolar ve Euro fiyatının kaç TL olduğu konusunu araştırıyor.

Merkez Bankası faiz kararını Perşembe duyuracak

AA’da yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu hafta Perşembe günü saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Piyasa beklentisi, politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit kalacağı yönünde.

Ekonomi için kritik hafta: Dolar ve Euro’da son durum ne?

TCMB Başkanı Fatih Karahan, ABD'deki IMF Bahar Toplantıları'nda yaptığı konuşmada, "Faiz artırım döngüsünün sonlanmasıyla birlikte artık likidite yönetimine odaklanacağız" dedi. Alman Deutsche Bank'ın tahmini de Nisan ayında faizin yüzde 50 seviyesinde sabit tutulacağı yönünde.

AA Finans'ın 16 ekonomistin katıldığı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketine göre de politika faizinde bir değişiklik yapılmayacak. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 50 ile yüzde 55 arasında değişiyor. Ancak medyan beklentisi yüzde 50 seviyesinde bulunuyor.

Dolar ve Euro kaç TL?

Serbest piyasada doların alış fiyatı 32,6090 TL, satış fiyatı ise 32,6110 TL olarak belirlendi. Euro ise 34,7750 TL'den alınırken, 34,7770 TL'den satılıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal