Profesyonel Makyaj Yapımı

Günümüzde hemen her kadın günlük makyajını evde bir şekilde basitçe yapıp gününü geçiriyor. Ama iş profesyonel makyaj yapımı olduğunda bir bilenden yardım alınması şart.

16.06.2020-17:04 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:03) Profesyonel Makyaj Yapımı

Özellikle özel günlerimizde yardımımıza koşuyor profesyonel makyajlar hele de yüzünüzü iyi bilen biri ile çalıştığınızda ortaya çıkan sonuç mükemmel oluyor. Ancak bunlar dışında da evde kolay profesyonel makyaj yapmak mümkün makyaj artistlerinin bize öğrettiği bu güzel teknikleri kullanarak onlar kadar güzel yapamasak ta belki makyajımı bir tık üste taşımamız mümkün olabilir. Profesyonel makyaj yapımı uygularken en önemli şeylerden biri de makyaj öncesi nemlendirme, yüz şeklini iyi tanımak ve doğru makyaj malzemesini doğru yerde kullanmaktır. İşte teknikler;

Cildi Nemlendir ve Temizle

Makyaj öncesinde cildi güzelce temizlememiz gerekir. Ve fondötenin güzelce cilde yerleşmesi içinde temizledikten sonra cildimizi güzelce nemlendirmeliyiz. Ayrıca sürülen nemlendirici ciltte bir bariyer görevi görürken aynı zamanda da cildin nemlenip fondötenin kalıcılığını da arttıracaktır.

Fondöten ve Kapatıcı Uygularken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fondöten seçerken en önemli unsurlardan biri kendi cilt tonunuza en uygun renk tonunu seçmektir. Eğer kendi renk tonunuzdan farklı seçerseniz cildinizde yabancı bir madde olduğu çok belli olacak ve sürdüğünüz fondöten cildinizde yapar durduğu için doğal pürüzsüz ve canlı bir sonuç elde edeceğinize tam tersi yapay ve kötü bir sonuçla karşılaşmış olacaksınız. Fondöten sürerken çok ince tabakalar halinde yavaş yavaş arttırılarak gidilmeli bu sayede cilde iyice işleyecek ve cildinizle bütünleşecektir profesyonel makyaj yapımı yaparken.

Göz Makyajı

Göz makyajı makyajdaki kuşkusuz en önemli yerlerden biri. Bütün makyajın gidişatını her an çok güzel de olabilir çok kötü de. Hafif bir far ile giz kapağına derinlik verdikten sonra ince bir eyeliner çekerek son olarak da rimel uygulayarak göz makyajınız çok sade ve güzel olacaktır.

Aydınlatıcı Dosyası

Makyajda önemli faktörlerden biri de cildin daha canlı ve parlak gözükmesidir bunun içinde son dönem de kullanımı oldukça fazlalaşan aydınlatıcılar yer almıştır son dönemlerde makyaj dünyasında. Aydınlatıcıların da yine çeşit çeşit renkleri mevcut pembesi, inci beyazı, mavisi gibi ama renk seçeneği konusunda yine en doğru seçim teninizi en doğal, sağlıklı ve güzel gösteren aydınlatıcıyı seçmeniz olacaktır. Aydınlatıcıları yüzünüzün yüksek bölgelerine uygulayarak kullanmanız doğru olacaktır. Genelde ışığın yansıdığı yerler yüzümüzün yüksek yerleridir çünkü. Elmacık kemiklerinize ve saç diplerinize doğru sürerek yüzünüzün daha aydınlık ve ferah gözükmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca yüzünüze kontur uygulaması yaparak yüzünüzde istemediğiniz yerleri kapatıp, istediğiniz yerleri ön plana çıkarabilirsiniz.

Ruj Seçimi

Son olarak makyajınızı tamamlayan makyaj malzemelerinden bir tanesi olan ruj seçimi ile makyajınızı tamamlayabilir ve son dokunuşu koyabilirsiniz. Rujunuza yakın tonlarda seçeceğiniz bir dudak kalemi ile rujunuz çok daha şık gözükecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal