Plastik Makyaj Yapımı

İncelendiğinde daha çok Amerikan dizilerinde, filmlerinde kullanılsa da günümüzde Türkiye’de de yüksek bütçeli film yapımlarında kullanılmaktadır. Plastik makyaj yapımı denildiğinde ilk akla gelen soruların başında 'nedir?' ve 'nasıl yapılır?' gelmektedir.

16.06.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-17:03) Plastik Makyaj Yapımı

Genellikle televizyon, film, tiyatro gibi dallarda çok ihtiyaç duyulan buralardan aşina olduğumuz bir makyaj çeşidi plastik makyaj. Yaralanma, kesilme, kanama gibi efektleri vermek için kullanılır. Normal günlük makyaja kıyasla bu iş konusunda tecrübeli ve bilen insanlar tarafından yapılması gereken bir iştir plastik makyaj. Ayrıca bu kozmetik ürünlerin ulaşılabilirliği de çok kolay olmadığından satan belirli mağazalardan ya da online alışveriş yoluyla temin edebilirsiniz.

Plastik Makyaj Nedir?

Likit Latex olan madde daha çok kan efekti olarak kullanılır. Buna ek olarak yanık jeli, yapıştırıcı, sünger, pudra gibi malzemeler plastik kozmetik makyaj için kullanılan malzemelerdir. Fakat daha önce de söylediğimiz gibi ürünleri uygulayabilmek için bu ürünlerin nasıl kullanılacağını, nereye uygulanacağını da bilmek gerekir bu sebepten daha önce bu konu hakkında eğitim almış birinin uygulaması doğru olacaktır. Eğer sizde makyaj yapmayı çok seviyor ve plastik makyaj yapımı konusunda da kendinizi geliştirmek istiyorsanız çeşitli kurslara gidebilir kendinizi ayrıca bu konuda da geliştirebilirsiniz. Kurs fiyatları ile ne kadar süreceği değişkenlik göstermekle birlikte fiyat skalası 200-500 Türk lirası arasında değişiklik göstermektedir.

Ayrıca genelde plastik makyaj ile porselen makyajın birbiri ile karıştırıldığını duymuşsunuzdur. Nedeni iki türün de birbirine benzer malzemelerle benzer şekilde yapılmasıdır ancak plastik makyaj yapımı kanama gibi sıklıkla karşılaşmayacağınız ve çok daha emek isteyen bir makyaj türüdür. Porselen makyaj ise daha çok estetik amaçla yapılmaktadır.

Plastik makyaj malzemeleri olmadan bu makyajı yapmanız oldukça zor. Profesyonel bu işin eğitimini almış sanatçılar bile yanlarında malzemeleri olmadan plastik makyaj yapamayacaklardır. O yüzden bu plastik makyaj yapımı ile ilgilenmek istiyorsanız öncelikle malzemelerini edinmelisiniz.

Boyalar

Plastik makyaj için yapılmış özel boyalar olmadan bu işi yapmanız çok zor olacaktır. O yüzden ilk önce yapacağınız makyajın planını yapıp ona göre boyalarını edinmelisiniz.

Fondöten Plastik Makyaj Malzemesi

Genellikle makyaj da ten görünümü vermek için kullanılır. Yüzün tamamına sürülmez efekt verilirken diğer malzemeler ile birlikte kullanılır ve bütünlük sağlaması beklenir.

Plastik makyaj malzemesi

Plastik olan bu malzemeleri edindiğinizde örneğin kolda bir yara efekti çalışıyorsanız bu hissi yaratmanız daha çabuk ve kolay olacaktır.

Cildi yaşlı Gösteren Solüsyon

Bu solüsyon yapacağınız makyaj da oyuncuyu daha buruşuk ve yaşlı göstermesi için kullanılır. Doğru şekilde kullanırsanız sonuç çok güzel olacaktır.

Fırçalar

Günlük makyaj da bile artık fırça kullanımı bu adar artmışken. Bu kadar detay isteyen bir işte de fırçalara ihtiyaç duyacaksınız. Özellikle detay çalışabilmeniz için ince uçlu fırçalar almanızı tavsiye ediyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal