Profesörlerinde uğradığı şifacı adres: Kelle paça!

Soğuk havalarla birlikte üst solunum yolu hastalıkları yaygınlık göstermeye başladı. Burun akıntısı, boğaz ağrısı ve solunum yolunu etkileyen bu hastalık, ilaç kullanmadan önce kelle paça ve kemik suyunun oldukça faydalı olduğunu belirten Prof. Dr. Vedat Göral, “Ben de aynı reçeteyi uyguluyorum” diyerek, hastalarına da önce bu doğal şifacıları önerdiklerini ifade etti.

27.12.2023-13:46 - (Son Güncelleme: 27.12.2023-17:58) Profesörlerinde uğradığı şifacı adres: Kelle paça!

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral ile bizi halsiz bırakıp, yatağa düşüren hastalıklardan korunmak için bağışıklığımızı nasıl güçlendirmemiz gerektiği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Doktorlardan doğal reçete

Kelle paça çorbasının faydalı olduğuna ait çok yaygın bir görüş olduğunu söyleyen Prof. Dr. Göral, ‘‘Kemik suyu çorbası daha da çok faydalıdır. Pandemi döneminde, Kovid-19'a yakalanan meslektaşlarım bile, kelle paça ve kemik suyu çorbasına inandığından, her sabah kemik suyu çorbası içerek bu hastalığı atlattığını söylemişti. Aynı şekilde ben de üst solunum yolu hastalıklarına yakalandığımda bu reçeteyi uyguluyorum’’ diye konuştu.

kelle ve paça kemik suyu faydaları

Bin bir derde şifa

Prof. Dr. Göral, kelle paça çorbasının faydalarını şu şekilde sıraladı: "Sadece üst solunum yolu hastalıklarında değil Kanser hastaları için gerekli olan kollajen maddesini içerisinde bulundurmasından dolayı kelle paça çorbası kanser tedavisinde de oldukça faydalı. Kalsiyum, magnezyum, fosfor eksikliğinden kaynaklı sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Kansızlıkta oldukça faydalıdır. Omega 3 bakımından da çok zengindir. İçerisindeki D vitamini, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur." 

Bol bol sıvı alın

su içmek sağlığa yararı

"Soframızdan neyi eksik etmeyelim?" sorusuna ise Göral, şu yanıtı verdi: "Turşuyu, özellikle lahana turşusunu sık tüketmeliyiz. Turunçgiller, bol sebze, et, yoğurt ve yumurta sofranızdan eksik olmamalıdır. Probiotikler veya kefir de çok faydalıdır. Fast food, asitli içecekler ve hazır gıdalardan uzak duralım. Bol sıvı alın, dinlenin, burnunuzu tuzlu serumla yıkayın " 

Uzmanından beslenme tavsiyeleri

kelle ve paça kemik suyu faydaları

Hastasınız ve yatıyorsunuz, canınız hiçbir şey yemek istemiyor. İşte tam bu durumda vücudunuzu güçlendirmek için uygulanacağınız reçeteyi ise Göral, şöyle açıkladı: ‘‘Peynir, tam yağlı süte ve sütlü içeceklere eklenen yağsız süt tozu, tereyağı, krema, reçel, bal, öğütülmüş badem veya fıstık, fındık ezmesi tüketilmeli. C vitamini zengini limon, portakal, greyfurt, mandalina ve kivi gibi bağışıklık sistemini güçlendiren meyveler tüketilmeli. Bitkilerin ürettiği faydalı bileşikler olan lif, temel vitamin ve mineraller ile fito-kimyasalları sağlayabilir. Örneğin; sebzeler ve meyveler, fındık ve tohumlar, zeytin ve zeytinyağı, baklagiller, fasulye ve mercimek gibi. Bağışıklık sisteminizin düzgün çalışması için, bazı vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Bunlar arasında C vitamini, D vitamini ve çinko bulunur.’’

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal