Probiyotikler Cilt Bakımı İçin Neden Önemli?

Probiyotikler ile birlikte cildinizde de vücudun bazı bölgelerine olduğu gibi birçok mikroorganizma yaşıyor. Cilt sağlığı için oldukça önemli olan probiyotikleri rutinlerinize eklemelisiniz. Probiyotiklerin faydaları nelerdir? Probiyotiklerin cilt için önemi nedir?

07.03.2021-15:02 - (Son Güncelleme: 07.03.2021-15:02) Probiyotikler Cilt Bakımı İçin Neden Önemli?

Bakım dünyasının yeni gözdelerinden bu iki içerik, cilt yapısını dengeleyerek ve mikrobiyomu düzenleyerek birçok sorunun önüne geçiyor. Probiyotiklerin özelliklerini ve faydalarını sizler için derledik. Dış dünya ile cilt arasına bir bariyer kuran bu katmana mikrobiyom denmektedir. Probiyotiklerin faydaları:

CİLDİ KORUYOR

Mikrobiyom, cilt üzerindeki koruyucu bir örtü gibi. Yapısı bozulan bir mikrobiyom hassas, kuru ve kızarmış bir cilde sebep olur. İçeriğinde probiyotikler bulunan bir bakım ürünü, mikrobiyom dengesini sağlayarak cildin nem bariyerini güçlendirmeye ve cildi yatıştırmaya yardımcı olacaktır.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Hücre bağışıklığını güçlendiren probiyotikler cildin yeniden yapılanmasına yardımcı oluyor, UV ışınlarının getirdiği zararı ve ince çizgileri gideriyor. Ayrıca bazı probiyotikler de cildin yapıtaşlarını zayıflatan içerikleri ortadan kaldırarak yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkışını yavaşlatıyor.

CİLT BARİYERİNİ GÜÇLENDİRİR

Mikrobiyom katmanı sadece cildin nem bariyerini oluşturmuyor, aynı zamanda çevresel faktörelere karşı da cildi savunuyor. Uv ışınları, serbest radikaller, mavi ışın gibi cildi yoran etkenlere karşı probiyotikler cildin gardını almasını sağlıyor.

AKNELERİ  KUVVETLENDİRİYOR

Ciltte faydalı ve nötr organizmaların yanında zararlı olan türler de var. İşte bu türlerin popülasyonu arttığında ya da faydalı bakteriler azaldığında ortaya akne problemi çıkabiliyor. Bazı probiyotikler temizleyici görevi görerek akne oluşumuna sebep olan bakterilerin etkinliğini engelliyor, inflamasyonu azaltıyor ve böylece daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

CİLDİ ASLA YORMUYOR

Probiyotiklerin belki de en önemli özelliklerinden biri cildi yormaması, hatta cildi yoran ürünlerin verdiği negatif etkiyi geri alması da diyebiliriz. Cildin doğal dokusunu destekleyen bu içerik, aşırıya kaçmıyor; cilt dokusundaki denge ve harmoniyi sağlayarak cildi iyileştiriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal