Probiyotikler, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayan, mide ve bağırsak problemlerini önüne geçen mikroorganizmalardır. Peki bağışıklık sisteminizi güçlendirip, sizi hastalıklardan ve mide rahatsızlıklarından koruyacak probiyotik besinler hangileridir?
Probiyotikler, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayan, mide ve bağırsak problemlerinin önüne geçen mikroorganizmalardır. Peki bağışıklık sisteminizi güçlendirip, sizi hastalıklardan ve mide rahatsızlıklarından koruyacak probiyotik besinler hangileridir?
En önemli probiyotiklerden biri yoğurttur. Yoğurt, sindirim sistemine zararlı mikroplarla savaşan Lactobacillus, acidophilus ve diğer probiyotik maddeleri içinde barındırır.
Bir parça bitter çikolata tüketmek, diğer süt ürünlerine oranla vücudunuza 2 kat daha fazla probiyotik kazandırır.
Peynir, probiyotik açısından oldukça zengindir ve günlük olarak muhakkak tüketmelisiniz. Peynir, thermophillus, bifudus, bulgaricus ve acidophilus içerdiği için vücutta bağışıklığı güçlendirir.
Fermente çayı tüketmek de sağlık için çok faydalıdır. Ayrıca he rgün kombu çayı tüketilmesi gereken yüksek probiyotik içeren bu çay hem enerji verir, hem de zayıflatır.
Türkiye’de çokça tüketilen ayran, mikropları öldürür ve yararlı bakteri oluşumunu sağlar. Soda, kola gibi asitli içecekler yerine, ayranı tercih edilmesi, vücuda probiyotik alınması açısından önemlidir.
Keçi sütü actobacilli, bifidus bakterileri içerir ve yüksek probiyotik kaynağıdır. Keçi sütündeki bu bakteriler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda enerji verir.
Güçlü probiyotiklerden biri de turşudur. Turşu, sindirim sistemi için faydalı bakteriler içerir.
A, E ve C vitaminleri açısından zengin olan lahana turşusu, probiyotik değeri yüksek olan besinlerden biridir.