Prigojin öldükten sonra Putin'den beklenmedik hamle geldi! Wagner kararı çok konuşulacak

Rusya'nın sahadaki önemli gücü olan Wagner'in, Yevgeny Prigojin'in ölümü sonrası nasıl bir yola girecek sorusu akıllara düştü. Geçtiğimiz günler uçak düşmesi sonucu ölen Prigojin'in ölümü sonrası Putin'den bir karar çıktı.

26.08.2023-17:16 - (Son Güncelleme: 26.08.2023-17:47) Prigojin öldükten sonra Putin'den beklenmedik hamle geldi! Wagner kararı çok konuşulacak

Prigojin'in ani ölümü sonrası, Afrika, Suriye ve Ukrayna ile girilen çatışmalarda, Rus devleti tarafından tasfiye edilip edilmeyeceği ya da Kremlin'e yakın yeni bir lider mi atanacağı uluslararası basın tarafından da sorgulanıyor.


Prigojin'in ölüm haberinin ardından 3-5 kişiden oluşan bir grup Wagner savaşçısı, liderlerinin ölüm emrinin Moskova tarafından verildiğini söylemiş ve intikam alacaklarını belirtmişti. Haber7'den alınan habere göre; Kremlin de özellikle Amerikan ve İngiliz medyasının dillendirdiği "Putin'in uçağın düşürülmesi emrini verdiği" iddialarını reddetti. Öte yandan Rusya Soruşturma Komitesi (SLEDCOM), Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in de yolcu listesinde olduğu belirtilen uçağın enkazından 10 kişinin cesedine ulaştıklarını açıkladı.

Kimlik çalışması yapılacak

Kimliklerinin belirlenmesi için moleküler genetik incelemeler yapılacağını duyuran SLEDCOM, uçaktaki listede yer alan isimlerle ölen şahısların kimliklerinin eşleşip eşleşmediğini araştırmalarının ardından kamuoyuyla paylaşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal