Madagaskar'da stadyumda izdiham: Onlarca ölü ve yaralılar var

Hint Okyanusu Ada Oyunları töreninde izdiham yaşandı. Binlerce kişi stadyuma akın etti, çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

26.08.2023-11:53 - (Son Güncelleme: 26.08.2023-12:20) Madagaskar'da stadyumda izdiham: Onlarca ölü ve yaralılar var

Madagaskar’da korku dolu anlar. Hint Okyanusu Ada Oyunları töreninde binlerce kişinin stadyuma akın etmesi ile izdiham yaşandı. Yaşanan kargaşada 80 kişi yaralanırken, 12 kişi hayatını kaybetti.

Stadyumda izdiham

AA’da yer alan habere göre; Antananarivo'da her yıl düzenlenen Hint Okyanusu Ada Oyunları'nın bu yıl ki açılış töreninde izdiham yaşandı. Madagaskar Başbakan Christian Ntsay, Barea Stadyumu'na girmeye çalışan kalabalığın neden olduğu izdihamda en az 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 80 kişinin de yaralandığını duyurdu. Etkinliği izlemek için yaklaşık 50 bin kişinin stadyuma aynı anda girmeye çalıştığı belirtildi. İlki 1970'de düzenlenen ardından her yılda bir organize edilen Hint Okyanusu Ada Oyunları'na, Hint Okyanusu'ndaki ada ülkeleri Morityus, Seyşeller, Komorlar Birliği, Mayotte, Reunion ve Maldivler'den sporcular katılıyor. Çok branşlı bir yarışma olan etkinlik 3 Eylül'e kadar devam edecek.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal