Preveze Deniz Zaferi ve Türk Deniz Kuvvetleri Günü Kutlu Olsun

Tarihte bugün 1538 yılında Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa, Cenevizli Amiral Andrea Doria komutasındaki Haçlı donanmasına karşı Preveze Deniz Zaferi’ni kazandı. Türkiye olarak Preveze Deniz Zaferimizin 482. yıldönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günümüz kutlu olsun.

27.09.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 27.09.2020-10:36)
Türk Deniz Kuvvetleri, 939 yaşında. Türkiye'nin denizler üzerinde haklarını, menfaatlerini muhafaza etmek ve muhtemel tehlikelere karşı koyarak güvenlik önlemlerini sağlamakla görevli olan Türk Deniz Kuvvetleri, denizlerden gelebilecek saldırılara karşı Türkiye'yi korumaktadır.

Türk Deniz Kuvvetleri, Türkiye'yi denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla yükümlüdür. Bu bağlamda, Karadeniz’de Karadeniz Uyumu Harekatı, Ege Denizi’nde Denizde Durumsal Farkındalık ve Varlık Gösterme Harekatı ile Akdeniz’de Akdeniz Kalkanı Harekatı'nı sürdürüyor.
Türk Deniz Kuvvetleri 939 yaşında. İlk Türk denizcisi kabul edilen Çaka Bey'in İzmir'de oluşturduğu donanmanın kuruluş tarihi olan 1081'de kurulan kuvvetler, Türkiye'nin denizler üzerinden gelebilecek tehlikelere karşı korunmasından yükümlüdür.

Öte yandan tarihte bugün, 27 Eylül 1538'de, Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki şanlı Türk donanması birleşik Haçlı donanmasına karşı büyük bir zafer kazandı. Bu başarı, Türk Deniz Kuvvetlerinin üç büyük deniz zaferinden biri olan Preveze Deniz Zaferi olarak tarihe geçti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal