Prens Philip Kimdir?

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in eşi olan Prens Philip hastaneye kaldırıldı. Bu haberin ardından kullanıcılar Prens Philip'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Prens Philip kimdir? Prens Philip kaç yaşında?

17.02.2021-17:48 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-14:15) Prens Philip Kimdir?

Daha önce prens unvanını bırakan Prens Philip, 1957 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya Prensi olarak ilan edildi. Birleşik Krallık tarihinde en uzun hizmet eden Monark Eşi oldu.

Yakın zamanda eşi Kraliçe ile koronavirüs aşısı olan Prens'in hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Bunun ardından kullanıcılar Prens Philip'in kim olduğunu araştırmaya başladı. Peki Prens Philip kimdir? Prens Philip kaç yaşında? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

PRENS PHILIP KİMDİR?

Tam adı Philip Mountbatten olan Britanya Prensi, Edinburgh Dükü, Birleşik Krallık kraliçesi II. Elizabeth'in eşidir. Prens Philip, 10 Haziran 1921 tarihinde doğdu. Doğduğu zaman Yunanistan ve Danimarka Prensi unvanı verilen Prens, şu anda da armasında Yunanistan bayrağı ve Danimarka Kraliyet Bayrağı taşımaktadır.

Daha sonra Yunanistan'da yaşanan ihtilalden dolayı ailesiyle birlikte ülkeden sürüldü. Almanya ve İskoçya'da gördüğü eğitim, Alman Yahudiler tarafından verildi. 18 yaşına geldiğinde İngiltere Kraliyet Donanması'na katıldı.

Babasının ölümüyle tahta geçen II. Elizabeth'e konsortluk eden Prens Philip, 1952 yılında deniz kariyerine son verdi. 1957 yılında ise eşi Kraliçe II. Elizabeth tarafından Britanya Prensi olarak ilan edildi. Hastalığından dolayı uzun süredir hastanede olan Prens, 9 Nisan 2021'de hayata gözlerini yumdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal