Prag Gezisi

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen 6. şehri olan Prag'da bir çok gezilecek yer vardır. Prag farklı yerler gezilip ve eğlenilebilecek bir şehir olduğu gibi farklı yemekler tadabileceğiniz de bir şehirdir.

18.07.2020-10:39 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-10:36) Prag Gezisi

Prag gezisi gezilecek yerler olarak zengin bir şehirdir alternatifidir. Prag, Vltava Nehri’nin iki yakasında Bohemya’nın merkezinde yer alır. Avrupa’nın en çok ziyaret edilen 6. şehridir. Diğer ziyaret edilen 5 şehirden biraz daha küçük bir şehirdir. Uzun süredir en turistik şehirlerden birisidir. Tarihi yapıları, köprüleri, kaleleri ve meydanları açısından zengindir. Prag tarihin yanında eğlence alternatifleri olarak da bol çeşitli şehirler arasındadır. Lezzetli yemekler, sanatsal eserler, keyifli alışveriş de Prag’ı güzelleştiren şeylerdir. Prag Gezisi için lüks markalardan alışveriş yapmak isterseniz Parizska Caddesini seçebilirsiniz. Prag için hatıra hediyelik eşya almak isterseniz kuklaları oldukça meşhurdur ve tercih edilebilir. Hediyelik eşya için Bohemia kristali ve Kafka baskılı üretimlerde oldukça yaygındır. Prag ‘da hemen hemen herkes İngilizce konuşabilir bu yüzden dil açısından sıkıntı yaşamayacağınız bir şehirdir. Ulaşım ağları gelişmiştir. Şehirde yürümekte oldukça popülerdir.

Prag Gezisi İçin Görülmesi Gereken Yerler

Prag küçük bir şehir olmasına rağmen görülmesi gereken pek çok yeri vardır. Kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından oldukça zengindir. Kültürel yerler görmek isteyenler Prag Ulusal Galerisi, Jewish Museum in Prague, Old Town Bridge Tower, Old Royal Palace, Belediye Binası, Tyn Kilisesi, Prag Eski Yahudi Mezarlığı, Prag Hayvanat Bahçesi, National Theatre, Prag Ulusal Galerisi, Komünizm Müzesi, Kinsky Sarayı, Franz Kafka Müzesi, Wallenstein Sarayı, Mucha Museum, Kampa Müzesi, National Technical Müzesi ve The State Opera’yı ziyaret edebilirler. Prag Gezisi için kültürel yerlerin çok olması kültürel gezi yapmayı sevenleri epey sevindirebilir. Prag seyahati için ikonikleşmiş yerler vardır. Onlardan bazıları şunlardır; Prag Kalesi, Karl Köprüsü, Astronomik Saat Kulesi, Dans Eden Ev, Eski Kent Meydanı’dır. Prag gezisinde bahçelere ve parklara da oldukça sık rastlayabilirsiniz. Çünkü, Prag parkları ve bahçeleriyle de bilinir. Şehirde yaşayanlar yürüyüş yapmayı çok sevmeleriyle bilinirler ve turistlerin de gittiği zaman yürüme kolaylığıyla bir çok yere gitmesi mümkün gösterilir.  Letna Park, Waldstein Garden, Mirror Maze in Petrin Park, The Royal Garden ve Botanical Garden of the City Prague şehirde bulunan park ve bahçelere örnektir.

Prag Gezisi İçin Meşhur Yiyecekler ve İçecekler

Prag Gezisinde kültürel, tarihi ve doğa güzellikleri çok olduğu gibi yemek çeşitleri de fazladır. Pek sağlıklı oldukları söylenemez ama lezzetli yiyecekleri vardır. Prag Gezisi için bir şeyler yemeğe karar verildiğinde genellikle fast food ve et alternatifleri ağırlıklı olacaktır. Trdelnik, svickova, sosis ve sosisli sandviç, gulaş, chlebicek, kızarmış peynir, patates ve patates salatası, ördek, hamburger, tavşan ve çek çorbaları menülerde sıklıkla görülebilecek meşhur yemekler arasındadır. Prag için meşhur içecekler listesinde ise slivovice, becherovka, fernet, kofola, absinth ve malinovka vardır. Prag farklı yerler gezilip ve eğlenilebilecek bir şehir olduğu gibi farklı yemekler tadabileceğiniz de bir şehirdir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal