Portekizli futbolcu William Carvalho’ya cinsel saldırı suçlaması!

Portekizli futbolcu William Carvalho, cinsel saldırı suçlamasıyla mahkemede ifade verdi. Şu an İspanya'nın Real Betis takımında forma giyen Carvalho’ya suçlama Ağustos ayında yapılmıştı.

06.02.2024-15:48 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-15:53) Portekizli futbolcu William Carvalho’ya cinsel saldırı suçlaması!

Carvalho, İspanya Sevilya'da 9 Ağustos 2023 tarihinde bir otelde 30 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlandı. Yapılan suçlamanın ardından Sevilya İl Mahkemesi hakiminin karşısına çıkan Portekizli futbolcu, verdiği ifadenin ardından serbest bırakılmıştı.

İspanyol basından dikkat çeken iddia!

William Carvalho'ya cinsel saldırı suçlaması

Suçlamayı yapan kadını daha önceden tanıdığını anlatan William Carvalho, cinsel saldırı suçlamasını ise kabul etmedi. Edinilen bilgilere göre kadın, bir dernek aracılığıyla 16 Ağustos tarihinde Carvalho hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İspanyol basını, polis ve oteldeki şahitlere göre cinsel saldırıya ilişkin herhangi bir delil olmadığını yazıp, soruşturmanın kapatılmasının beklendiğinin iddiasında bulundu. 

İspanya’da cinsel saldırı vakalarındaki artış!

Daniel Alves'in cinsel saldırıdan tutuklandı

Son zamanlarda İspanya’da cinsel saldırı vakalarında önemli artış gösterirken, İspanya İçişleri Bakanlığı verilerine göre 2023'te 19 bin 13 cinsel saldırı suçlaması yapıldı. Daha öncesinde hem Barselona da hem de Brezilya formasını giyinen ünlü futbolcu Danil Alves'in cinsel saldırı suçlamasıyla 12 yıla kadar hapsinin istendiği davanın, bu hafta Barselona İl Mahkemesi'nde görülüyor olması da olayın medya tarafından daha çok dikkatini çekti. 2022 yılında cinsel saldırı suçlamasıyla 1 yıldan fazladır cezaevinde hapis yatmaktadır. Alves’e talep edilen suç ise 9 yıl olduğu açıklanmıştır.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal