Portekiz'de Koronavirüsü Etkisiz Hale Getiren İlk Maske Geliştirildi

Portekiz'de bir takım akademisyen, bilim merkezleri ile firmaların iş ortaklığında yapılan çalışmalarda, koronavirüsü etkisiz hale getirdiği iddia edilen ilk maskeyi ürettiği bildirildi.

25.07.2020-18:40 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-18:33) Portekiz'de Koronavirüsü Etkisiz Hale Getiren İlk Maske Geliştirildi

Lizbon'daki Joao Lobo Antunes Moleküler Tıp Enstitüsü aracılığıyla medyaya yapılan açıklamada, 'MOxATech' olarak isimlendirilen ve nisandan bu yana satılan maskenin yapılan pek çok testtin ardından koronavirüsü etkisizleştirme özelliği olduğunun yeni ortaya çıktığı açıklandı.

Edinilen bilgilerde, maskede kullanılan tekstil malzemesi ile koruyucu ekipmanın, teması durumunda koronavirüsü etkisizleştirebildiği yapılan analizlerden sonra yeni belirlendiği belirtildi.

Enstitüde görev alan ve yapılan testleri koordine eden virolog Pedro Simas, 'Maskede kullanılan kumaş ile belirli oranda virüs içeren bir solüsyonu temasa geçirip, belirli zaman aralıklarında virüsün etkinliği analiz edildi. Maske, 50 kez yıkanmasından sonra bile SARS ve Kovid-19'u etkisiz hale getirmeye devam etti. Virüsün maske ile temasından bir saat sonra etkisini yüzde 99 azalttığı gözlemlenmiştir.' ifadelerini kullandı.

Lizbon'da yer alan enstitüden önce Fransa'nın Lille şehrindeki Pasteur Enstitüsü'nün de maske yapmında kullanılan malzemelerle alakalı çeşitli testler yapıldığı ve maskenin, H1N1 (Domuz gribi), Korona-type ile Rota virüsleri üzerinde de tesiri olduğunun onayının verildiği bildirildi.

Su geçirmezlik ve tekrar kullanılma özelliklerine sahip olan, çeşitli katmanları bir araya getiren teknik bir kumaşla geliştirilen maskenin MO isimli Portekiz markası aracılığıyla bütün dünyaya satılmaya başlandığı bilgisi aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal