Portekiz'de Normalleşmede İkinci Aşama Başladı

Portekiz’de normale dönüş planında ikinci aşamaya geçildi. Başbakan Costa, vatandaşlara moral amacıyla açılan kafelerden birinde oturup kahve içti.

18.05.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-14:24) Portekiz'de Normalleşmede İkinci Aşama Başladı

Portekiz’de normale dönüş planında ikinci aşamaya geçildi. Başbakan Costa, vatandaşlara moral amacıyla açılan kafelerden birinde oturup kahve içti.

Lizbon'un Benfica Mahallesi'nde bir kafenin terasında kahvaltı yapan Başbakan Antonio Costa, daha sonra gazetecilere konuştu. Costa, "Korkumuzu yenmek zorundayız. Bunu güvenerek ve tedbiri elden bırakmadan yapmalıyız" ifadelerini kullandı.

Başbakan, yeni tip coronavirüs salgınının ortaya çıkardığı ekonomik krizin "hızlı bir şekilde geçmeyeceğinin" altını çizerek, "Maliye Bakanlığının verilerine göre 2019'un rakamlarına 2022'den önce dönemeyeceğiz ama doğru kararları almamız halinde ekonomik toparlanmanın olacağı konusunda iyimserim" ifadelerini kullandı.

Aşamalı normale dönüş planı çerçevesinde restoran ve kafelerin bugünden başlamak üzere teraslarını yüzde 50 kapasite ile açtıklarını dile getiren Başbakan, eğlence yerlerinin açılacağı tarihin belli olmadığını kaydetti.

Başbakan, "Eğer gerekirse yaz boyunca diskolar ve barlar kapalı kalmaya devam edebilir" diye konuştu.

PLAJLAR 6 HAZİRAN'DA AÇILACAK

Ülkede plajların 6 Haziran'da açılmasının planlandığını ifade eden Başbakan Costa, "Plajlar özel bir risk teşkil etmiyor. Yanınızda polisle tatile veya plaja gidemezsiniz. Plajlar eğlence yerleridir. Güneş şemsiyesi ve şezlonglar arasında 3 metre mesafe bulunması ve her şemsiyede 5'ten fazla kişinin olmaması gerekir" diye konuştu.

Toplu ulaşımda ve kapalı mekanlarda maske takmanın zorunlu olduğu ülkede ikinci aşama ile birlikte 400 metrekareden küçük olan bütün dükkanların bugün açılmasına izin verildi. Aynı zamanda lise öğrencileri de ders başı yaptı.

Portekiz'de coronavirüs nedeniyle bin 218 kişi yaşamını yitirirken, ülkede virüse yakalananların sayısı ise 29 bin 36.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal