Portekiz'de 14 Yaşındaki Genç Coronavirüsten Öldü

Coronavirüs gençleri etkilemiyor tezi son günlerde tartışılmaya başlandı. Fransa ve ABD'den sonra Portekiz'de de genç yaşta bir kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Fas'ta da bir bebek coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

30.03.2020-13:07 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-12:51) Portekiz'de 14 Yaşındaki Genç Coronavirüsten Öldü

Çin'den yayılmaya başlayan ve dünya üzerinde etkisini devam ettiren coronavirüs salgınından yaklaşık olarak 1 milyon insan etkilendi. Öte yandan virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yaşlı olması ve kronik hastalıkları olması, 'Virüs gençleri etkilemiyor' tezi ortaya atıldı. Bu durum gençlerin virüse karşı daha tedbirsiz ve bilinçsiz davranmasını ortaya çıkardı. 

Fakat son günlerde yaşanan genç ölümler bu durumu tersine çevirmeye başladı. Fransa ve ABD'den sonra Portekiz'de de 18 yaşının altında ve kronik hastalığı olmayan bir genç hayatını kaybetti. Portekiz yerel medyasında yer alan haberlere göre, Ovar şehrinde yaşayan 14 yaşındaki Vitor Godinho, Santa Maria da Feira şehrinde kaldırıldığı Sao Sebastiao Hastanesi’nde coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Godinho'nun sadece sedef hastalığı olduğu ve bunun dışında bir hastalığının olmadığı belirtildi. Öte yandan, Godinho'nun durumunun ağırlaşması sonrasında başka bir hastaneye gönderilmesi istendi fakat bu isteğin kabul edilmediği belirtildi.

Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) Başkanı Fernando Gomes, futbolcu olan Godinho'nun hayatını kaybetmesi nedeniyle resmi sitede mesaj yayımladı ve genç çocuğun ailesine baş sağlığı diledi.

Ayrıca Fas'ta 17 aylık bir bebek de coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal