Fransa'da 16 Yaşındaki Kız Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

Dünya genelinde 27 binden fazla insanın hayatını kaybettiği coronavirüs salgınından etkilenenlerin sayısı 1 milyona yaklaştı. Virüs çoğunlukla yaşlı insanları etkilerken, genç nüfus bu nedenle daha rahat davranıyordu. Fransa'da hastalığı bulunmayan 16 yaşındaki kızın hayatını kaybetmesi bu algıyı değiştirdi.

28.03.2020-09:50 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-09:38) Fransa'da 16 Yaşındaki Kız Coronavirüsten Hayatını Kaybetti

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya üzerindeki durdurulamaz etkisini sürdürüyor. Dünya genelinde 27 binden fazla insan hayatını kaybederken vaka sayısı da 600 bine yaklaştı. Genel olarak 'Virüs gençleri etkilemiyor' algısı ise gün geçtikçe çürümeye devam ediyor. Fransa'da 16 yaşında olan ve hiçbir kronik hastalığı olmayan Julie isimli genç kız, coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili konuşan Julie'nin ablası Manon, "Bu hastalığın sadece yaşlıları öldürdüğünü inanmaktan vazgeçmeliyiz. Kimse bu virüs karşısında yenilmez değil." ifadelerini kullandı. 

Genç kızın annesi ise yaptığı açıklamada, "Cumartesi günü kızımın nefes alıp vermekte zorlandığını fark ettik. Pazartesi günü de balgamlı öksürük başlayınca aile doktorumuza gittik. Pratisyen doktor daha kapsamlı testler için bizi hastaneye gönderdi. O akşamdan itibaren her şey çok hızlı bir şekilde gelişti. Kızım Paris'teki Necker çocuk hastanesine transfer edildi. Salı günü yapılan Kovid-19 testi pozitif çıktı, durumu da gittikçe kötüleşiyordu. Julie suni solunum cihaz desteğiyle nefes alıp veriyordu. Fakat perşembe akşama beni aradıklarında, hastaneye yetişemeden kızımı kaybettim." şeklinde konuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal