Ponza Taşı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Evinizde ve eşyalarınızda doğal bir temizlik yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyaç duymadan etkili bir sünger taşı kullanamaya ne dersiniz? bunun için ponza taşı işinize çok yarayacaktır. Peki ponza taşını nasıl kullanabilirsiniz. İşte detaylar...

20.07.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 20.07.2020-15:09) Ponza Taşı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Doğal bir temizliğin vazgeçilmezleri arasında bulunan ponza taşını daha önce kullanmayı denemiş miydiniz? Ponza taşını farklı şekillerde kullanarak temizliğinizi kolayca yapabilirsiniz.

PONZA TAŞI NEDİR?

Ponza taşı, aynı zamanda topuk taşı, sünger taşı, köpük taşı, nasır taşı gibi çeşitli isimlerle de biliniyor. Tamamen doğal bir taş olan ponza taşı, süngerimsi ve hafif yapıda bir volkanik taş olarak da uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Kabarcıklı volkanik lavın suyla buluşması ile oluşan sünger taşı ile cilalama, parlatma ve temizleme yapmak aslında fazlaca bilinen bir yöntem. Ponza taşı kullanmanın en büyük avantajlarından biri, zehirli kimyasal içermeden temizlik yapmayı sağlamanıza yardımcı olmasından dolayıdır.

Hepinizin bildiği gibi ponza taşı öncelikle sertleşen topuklardaki ölü deriyi gidermede ve cildin pürüzsüz hale gelmesinde kullanılır. Yumuşak, gözenekli ve köpüksü yapısı ile pürüzleri gidermek konusunda etkili olan ve sünger taşı adıyla da bilinen bu taşın adı ponza taşı yerine ponza taşı olarak günlük kullanımda tercih edilmektedir.

KURUYAN DİRSEKLERE ÇÖZÜM

Hem yüzey hem de cilt temizliği için taşları kullanarak pürüzleri gidermek dünyanın farklı yerlerinde uygulanan bir yöntem. Örneğin, İran geleneğinde cilt beyazlatma ve doğal peeling için kullanılan ve Sefitab mağarasından çıkarılan ruşur taşı da cilt yüzeyinde doğal bir temizleme ve pürüzsüzlük sağlamasında faydalıdır. Cilt temizleme fırçasına alternatif olarak ciltteki ölü deriden nazikçe kurtulmak için çözüm arayanlar ruşur taşını yakından bilir.

Sünger taşı olarak da bilinen ponza da pütürlü yüzeyler için ideal bir çözüm kaynağıdır. Dirseklerdeki pütürlü ölü deriden kurtulmak için ponza taşı 3-4 günde 1 uygulandığında tıpkı topuklarda olduğu gibi fazlasıyla etkili sonuç veriyor. Elbette ki fazla bastırmadan, küçük yüzeyde deneme yapmak ve dikkatlice kullanmak gerekmektedir.

MUTFAK KİRİ VE IZGARA İÇİN TEMİZLEYİCİ

Mangal teli temizlemek için ponza taşı kullanmak işe yarayacaktır. Ponza taşı en çok yoğun ovma gerektiren kirlerde hiç ummadığınız kadar işinize yarayacaktır. Krem temizleyiciler, partiküllü yapıları ve kimyasal içerikleriyle kalın yağ ve kir tabakaları üzerinde iyi bir ovma ile etkili olabilir. Temizlik malzemeleri kullanmadan ızgara teli, döküm tava, barbekü ve mangal gibi eşyalarınızın temizliğini yapmak içinse sert bir sünger gibi iş gören ponza taşı tüm istediklerinizin olmasında yardımcı olacaktır.

PONZA TAŞI BATIK TÜYLER İÇİN KULLANIN

Bacaklarda oluşan batıklar için pratik bir çözüm arıyorsanız ponza taşını kullanmalısınız. Cilde peeling yapan ve ölü derileri nazikçe gideren ponza taşı, batıklar için de doğal çözümlerden biridir. Aktarlarda satılan doğal bir ürün olan ponza taşını kese yapmak için kullanabilirsiniz.

ÇİÇEKLERDE NASIL KULLANILIR?

Evimizde özenerek baktığımız saksı bitkilerinin topraklarının hava almaya ihtiyacı vardır. Saksı toprağının hava alması için özel olarak satılan taşlar olsa da hızlı bir çözüm için evinizde olan ponza taşını kullanabilirsiniz. Gözenekli yapısı sayesinde toprağın hava almasını sağlayan taşı saksının büyüklüğüne göre bitki köklerine değmemesine özen göstererek birkaç yerden toprağın içine gömebilirsiniz.

TÜY VE TİFTİKLERİ GİDERMEK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜM

Koltukta biriken kedi tüyü için tüy temizleme rulosu, çeşitli aparatlar veya koli bantları kullanmak herkes tarafından bilinen bir yöntemdir. Evde bu malzemelerden kullanmak için kalmadığında, ponza taşını koltuk yüzeyinde veya halının üzerinde gezdirerek tüyleri rahatça toplayabilirsiniz. Bazı triko giysilerde ve kazaklarda da zamanla tiftiklenmeler olur. Her kumaş için olmasa da bazı kumaş türleri, ayrıca yünler üzerinde de ponza taşı güzel bir temizleyici olarak kullanılabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal