Pompeo ve Netanyahu'dan İran Görüşmesi!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'ın bölgedeki zararlı etkisi"ni konu alan bir görüşme düzenledi.

05.12.2019-09:53 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-09:46)

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İran'ın bölgedeki zararlı etkisi"ni konu alan bir görüşme düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Portekiz'in başkenti Lizbon'da bir toplantı gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun görüşmesine yönelik önemli açıklamlar kaydetti.

Söz konusu toplantı esnasında iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin önemine işaret edildiğini dile getiren Ortagus, "Bakan Pompeo ve Başbakan Netanyahu ayrıca İran'ın bölgedeki zararlı etkilerine dair kapsamlı bir görüşme gerçekleştirirken, İsrail'in güvenliği ve bölgedeki komşu ülkelerle ekonomik iş birliğinin önemini de ele aldılar" diye konuştu.

Bunun yanı sıra, ikili arasında düzenlenen toplantının ilk bölümünde NATO Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Londra'da olacağı, fakat ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere'den erken ayrılma kararından ötürü Lizbon'a alındığı aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal