Fransa'da Süresiz Grev Düzenlenecek

Fransa genelinde çalışanlar hükûmetin tepki çeken emeklilik reformunu protesto etmek için süresiz genel greve gidiyor. Ülke genelinde 245 farklı gösteri ve yürüyüş düzenlenecek. Grevler sonucu ülkede hayatın durması bekleniyor.

05.12.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-09:32)

Le Monde'da yer alan habere göre, Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner ülke genelinde 245 yürüyüş ve gösteri izni alındığı açıkladı ve risklerin göze alınarak güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdi.

Hükümetin gördüğü riskler arasında Fransa'da geçen yıl Kasım ayında başlayan ve haftalarca şiddetle süren Sarı Yelek hareketinin yeniden hareketlenmesi bulunuyor.

Sarı Yelek hareketinin sembol isimlerinden Eric Drouet ve Priscilla Ludosky bugün başlayacak greve destek çağrısında bulundu. 

10 TRENDEN 9'U ÇALIŞMAYACAK 

Grevlerin, başta Paris olmak üzere ülke genelinde, demiryolları, havayolları ve kent içi toplu ulaşımını felce uğratması bekleniyor. Perşembe günü 10 hızlı tren seferinden sadece birisi hizmet verecek.

Başkent Paris’teki metro, banliyö trenleri ve otobüs seferleri de yine grevden olumsuz etkilenecek. Paris’teki 16 metro hattından 11’i tamamen hizmet dışı kalacak.

Yurt için hava ulaşımının ise yüzde 20’si grev yüzünden ertelenecek.

Greve katılanlar arasında ilkokul öğretmenleri de bulunuyor. Fransa genelinde 10 okuldan 3'ü kapalı olacak. 

NEDEN GREVE GİDİLİYOR?

Fransa'da hükümetin emeklilik reform sistemi, bütün sektörlerde emeklilik koşullarının aynı seviyeye getirilmesini öngörüyor. Bundan rahatsızlık duyan 42 sektör temsilcisi hükümetin geri adım atmasını istiyor. 

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'sendikalarla arasının iyi olmadığı' görüşü paylaşılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal