Polonya Lideri Duda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ziyaret Edecek

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle yarın Türkiye'ye geliyor.

23.05.2021-15:25 - (Son Güncelleme: 23.05.2021-15:25) Polonya Lideri Duda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ziyaret Edecek

Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında yarın yapılacak görüşmelerde, Türkiye ve Polonya arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak. Görüşmeler sırasında ikili ilişkilerin zeminini güçlendirecek anlaşmaların imzalanması da öngörülüyor. 

SİHA ALAN İLK NATO ÜYESİ POLONYA OLUYOR

Geçtiğimiz günlerde Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, dün Türkiye’den 24 adet SİHA (Silahlı insansız hava aracı) satın alacaklarını duyurmuştu.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak'ın açıklamasına göre Baykar savunma şirketinin ürettiği Bayraktar TB2 adlı SİHA'lar önümüzdeki yıl teslim edilecek. Bayraktar TB2 SİHA'ları, Polonya'da tanksavar füzesi fırlatıcılarına eşlik edecek. Polonya aynı zamanda lojistik ve eğitim paketi de satın alacak. 

İnsansız hava aracının satışına ilişkin anlaşmanın, bu hafta Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın Türkiye'ye yapacağı bu ziyaret sırasında imzalanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal