Polis Teşkilatı töreninde duygulandıran anlar: Şehidin oğluna rozet hediye edildi

Türk Polis Teşkilatının 10 Nisan’da 177. Kuruluş senesi olması sebebiyle şehitleri anmak için Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde şehitlikte düzenlenen törende şehidin oğlunun gerçekleştirdiği küçük bir hareket izleyen herkesi duygulandırdı.

09.04.2022-10:21 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-10:34)

Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü olması sebebiyle şehitleri anmak adına Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki bir şehit mezarlığında tören yapıldı.

Törene Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık ile beraber, çeşitli polis ekipleri ve şehit yakınları katılım gösterdi. Edilen duaların ardından şehit mezarlarına karanfil kondu.

Emniyet müdürü, şehidin oğlunu kucağına aldı

Şehit mezarlığına karanfil konulduğu esnada alanda bulunan Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Şehit Bekçi Fırat Doğan’ın ailesinin yakınlarının olduğu yere yürüyerek şehidin oğlu Yağız Alp Doğan’ı kucağına aldı.

Polis Teşkilatı töreninde duygulandıran anlar: Şehidin oğluna rozet hediye edildi

Göğsündeki rozeti öpünce çıkarıp çocuğa verdi

Küçük bebek Yağız Alp, o esnada emniyet müdürünün göğsünde bulunan polis rozetini öptü. Minik Alp’in söz konusu hareketine dayanamayan Emniyet Müdürü Hakan Fındık, "Madem rozeti öptün onu sana hediye edeceğim." ifadelerini kullanarak göğsünde yer alan polis rozetini çıkarıp Yağız Alp’a hediye etti.

Emniyet Müdürünün şehit yakınları ile bir süre yaptığı sohbetten sonra Türk Polis Teşkilatının 177. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören sona erdi.

Vali Aziz Yıldırım mesaj yayımladı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, söz konusu kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle kamuoyuyla bir mesaj paylaştı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' sözünü kendisine ilke edinen Türk Polis Teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında ve iç güvenliğin sağlanmasında çok önemli bir rol üstlenmektedir." dedi.

Polis Teşkilatı töreninde duygulandıran anlar: Şehidin oğluna rozet hediye edildi

Aynı zamanda hem yerli hem de yabancı turistlerin rahat bir şekilde tatil yapmalarına fırsat veren emniyet ekiplerine teşekkür eden Yıldırım, "Yerli ve yabancı misafirlerimizin huzurlu bir tatil yapmalarına imkan sunan polis teşkilatımızın bundan sonra da aynı azim ve kararlıkla başarılı çalışmalarına devam edeceğine yürekten inanıyorum. Türk Polis Teşkilatı, ülkemizin her kritik döneminde olduğu gibi salgın sürecinde de görevlerini başarıyla ifa ederek yaptıkları uygulama ve denetimlerle hastalığın daha fazla yayılmasının önüne geçmişlerdir. Bu hizmetleri sebebi ile ilimizde görev yapan emniyet teşkilatı mensupları olmak üzere tüm polis teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, görevlerini yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunan ve emekli olan polislerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir hayat temenni ediyorum." ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal