Polis memurunun sinema tutkusu onu ödülle buluşturdu!

Polis memuru Mustafa Ersöz işe gidip geldiği sırada belediye otobüslerinde saatler geçirmek durumunda kalıyordu. Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen Ersöz, senaryosunu kaleme aldığı ve kısımlı imkanlarla çektiği "Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi" ismini verdiği filminde, uluslararası festivallerde derece elde etti.

25.01.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-17:56)

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden 2013 yılında mezun olan Ersöz, 2017'ye kadar 3 kısa ve 1 belgesel film çalışmasına imza attı. İş imkanlarında sıkıntılar yaşayan Ersöz, 2017 yılında polislik mesleğini seçmek durumunda kaldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Maltepe Devriye Ekipler Amirliği'nde işe başlayan Ersöz, sinema tutkusundan hiç bırakmadı.

Film festivallerinde 1’inci oldu!

Kariyerinin ilk uzun metrajlı filmini, 2022 yılında memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde çeken Ersöz, filminde ortaokul öğrencisi dört çocuğun ilçedeki bozkırı ağaçlandırma hikayesini konu aldığını belirten Ersöz, "Bozkırı Yeşillendirme Hikayesi" isimli filmiyle 2022-2023 yıllarında çeşitli yarışmalardan ödülle döndü; Siyah Kuğu Uluslararası Film Festivali'nde birinci oldu’’ dedi.

İçimdeki tutku hiç bitmedi!

Polis memuru mustafa ersöz

AA’dan edinilen bilgiye göre; Eflak Uluslararası Film Festivali'nde yarı finalist, Öğrenci Dünyası Etki Film Festivali'nde finalist olan Ersöz, İlk Kez Film Yapımcıları Oturumu'nda ise film seçkisine girerek önemli bir başarı elde etti. Polis olduktan sonra da sinemaya olan ilgisinden hiç vazgeçmediğini aktaran Ersöz, "Uzun metraj sinema filmi yapmak içimde bir ukdeydi. Meslek öncesinde de tam hayallerimin ortasında uzun metrajlı sinema filmime hazırlanırken polisliği kazandım. Polisliği tercih ettim ama içimdeki o ateşi söndüremedim ve bir sinema senaryosu yazdım’’ diye konuştu.

6 ay boyunca sürekli çalıştım!

Görevini yaptığı sırada film hazırlıklarını hiç hız kesmediğini aktaran Ersöz, senaryosuna 6 ay boyunca sürekli çalıştığını söyleyerek polislik görevini icra ederken çok vaktinin olmadığını ifade eden Ersöz, "Ben bu senaryoyu işe gidip gelirken otobüste yazdım. Yazın da yıllık iznimi kullanarak filmi çektim. Bu filmde akrabalarım, ailem, mahallenin gençleri oynadı. Herkes rolünün hakkını çok güzel verdi. Bu emeğin karşılığını da uluslararası 4 festivalde ödül olarak aldık’’ ifadelerine yer verdi.

Kendime olan özgüvenim arttı!

Polis memuru mustafa ersöz

Ersöz, senaristliğin yanı sıra filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını da kendisinin üstlendiğini, kurgu dahil her şeyle kendisinin ilgilendiğini belirterek, kazandığı ödülle etrafında övgüler topladığını belirten Ersöz şöyle konuştu: "Zaten herkes benim filmle uğraştığımı biliyor. Böyle bir ödül aldığımda da çevremden olumlu tepkiler aldım. Bu filmi çekmeden önce bir sponsor bulamadım fakat şimdi beni arıyorlar. 'Bir sonraki filminde hemen sponsorun olurum, ulaşımını ben sağlarım' diyorlar. Bu şekilde karşılıklar da aldım. Bu da beni memnun etti. Kendime olan özgüvenim arttı, bir sonraki filmlerimi çekmek için kendimde güç buldum. 3 senaryom daha var. Gelecekte yeni filmler çekmek istiyorum."



Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal