Murat Kurum: “Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Vatandaşlara 7/24 Yemek ve Temizlik Hizmeti Projesi hayata geçirilecek!”

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, yaşlı ve bakıma muhtaç bireyler için başlatacağı proje hakkında detay verdi.

25.01.2024-15:09 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-15:09) Murat Kurum: “Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Vatandaşlara 7/24 Yemek ve Temizlik Hizmeti Projesi hayata geçirilecek!”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Murat Kurum, yaşlılar ve bakıma muhtaç vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yeni bir proje başlıyor. Haliç Kongre Merkezi’nde bu projenin detaylarını aktaran Kurum, “yaşlılara ve bakıma muhtaç bireylere 7 gün 24 saat yemek ve temizlik hizmeti sunulacak.” dedi.

Ayrıca geçici bakım ihtiyacı olan yaşlı ve engellilere de destek sağlanacağını aktaran Kurum, proje detaylarını şu şekilde aktardı:

7/24 Yemek ve Temizlik Hizmeti:

Yaşlılar ve bakıma muhtaç bireyler için 7 gün 24 saat kesintisiz yemek ve temizlik hizmeti sunacak. Bu hizmet, bireylerin günlük yaşam aktivitelerini daha rahat ve konforlu bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayacak.

Geçici Bakım Hizmeti:

Projede, geçici bakım ihtiyacı olan yaşlılar ve engelliler için özel destekler sağlanacak. Bu kapsamda, ailelerin veya bakıcıların ihtiyaç duydukları anlarda geçici bakım hizmeti alabilmeleri amaçlanıyor.

Evde Sağlık ve Psikososyal Destek:

Yaşlılar ve bakıma muhtaç bireylere sunulan hizmet, sadece temel ihtiyaçları karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda evde sağlık ve psikososyal destek de içerecek. Bireylerin genel sağlık durumları takip edilecek ve gerektiğinde sağlık profesyonelleri müdahalede bulunacak.

Ailelere Kolaylık Sağlama:

Proje, ailelerin yaşlı veya bakıma muhtaç bireyleri ile ilgili günlük yaşam koşturmacasını hafifletmeyi amaçlıyor. Bu sayede aileler, sevdikleri için daha fazla zaman ayırabilecek ve günlük işlerinde destek alacak.

İnsan Odaklı Hizmet:

Kurum’un başlatacağı bu proje, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik daha insana odaklı, kişiye özel hizmetler sunmayı hedefliyor. Bu sayede, yaşlı bireylerin kendi evlerinde güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri desteklenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum liderliğinde başlatılacak olan bu proje, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların yaşamlarını daha iyi koşullarda sürdürebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal