PKK'ya Orman Yakma Emri Veren terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türkiye'deki PKK etkenlerine orman yakma emri veren terörist, MİT operasyonu ile etkisiz hale getirildi.

23.02.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 23.02.2021-15:43) PKK'ya Orman Yakma Emri Veren terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hatay'ı alevler içerisinde bırakan alçak teröristin cezasını MİT verdi.

2020'de 9 Ekim tarihinde Hatay'ın Belen ilçesinde dokuzu ormanlık, altısı kırsal alanda on beş farklı ayrı noktada gerçekleşen, rüzgarın tesiriyle İskenderun ile Arsuz ilçelerine gelen, yerleşim yerlerinde de hakim olan ve PKK'ya bağlı "ateşin çocukları inisiyatifi" tarafından çıkarıldığı iddia edilen yangınların akabinde büyük çaplı soruşturmalar yapıldı.

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Ülke içerisinde ve sınır ötesinde faaliyetlerini arttıran MİT, ülkemizdeki PKK etkenlerine orman yakma emri veren alçak teröristin "Demhat Sperti" kod adlı Mesut Taşkın olduğunu tespit etti.

Terör örgütü tarafından çukur operasyonları esnasında düzenlenen bombalı taarruzlarda kullanılan patlayıcıların ülke içine aktarımını temin eden Taşkın, Türkiye'de yapılması hedeflenen bir eylemde kullanılmak için Suriye'den patlayıcı nakli yapmaya çalışırken MİT aracılığıyla belirlendi.

2020'de 20 Ekim tarihinde terör örgütü tarafından oluşturulan toprak tahkimatta, yanında bulunan terörist ile patlayıcı aktarımı esnasında SİHA ile görüntülenen alçak terörist, öldürüldü. 

teröristler2301021212

Taşkın'ın yanında bulunan örgüt üyesi de operasyon sonucunda vuruldu.

2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon, SİHA aracılığıyla an be an kaydedildi.

Hatay'da 300-400 bin hektarlık yerin yandığı 9 Ekim 2020'de başlayan yangınlar, 11 Ekim 2020 tarihinde kontrol altına alınmıştı.

Yangın sonucunda 11 müstakil ev, 7 daire, 14 iş yeri, 8 fabrika, 3 depo, 4 araç,  35 arı kovanı yanmış, yetmiş vatandaş yangından olumsuz etkilenmişti. Ormanlık bölgede meydana gelen yangında pek çok hayvan telef olmuştu.

hatayayandı230102121212

İhbarlar ile b ir takım görgü tanıklarının ifadelerinin sonucunda yangında sabotaj ile kasıt olasılığını değerlendiren hem adli hem de idari birimler, bölgede faaliyet başlatarak bir takım şahısları gözaltına almıştı.

Terör örgütü PKK/YPG propagandası yapan sosyal medya kullanıcıları yangınların "Ateşin çocukları inisiyatifi" isimli örgüt aracılığıyla çıkarıldığını öne sürmesi ve daha öncesin çıkan bir takım yangınları da bu örgütün üstlenmesiyle istihbarat birimleri çalışmalara başlamış, terör örgütü PKK'nın Amanos Dağları'ndaki örgütlenmesine ilişkin operasyonlar hızlanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal