PKK’ya Çalışan Hacker Yakalandı

Erciyes Üniversitesi’ne ait olan kampüs TV’ye yapılan siber saldırı sonrasında, gözaltında alınan teröristin dünyaca ünlü Anonymous hacker grubundan olduğu belirlendi. PKK'lı hacker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

26.11.2021-16:58 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-17:14) PKK’ya Çalışan Hacker Yakalandı

Kayseri’de bulunan Erciyes Üniversitesi’nde yayını yapılan Kampüs TV, PKK terör örgütü üyesi tarafından siber saldırıya uğradığı bildirildi. Olayla ilgili olarak PKK üyesi terörist gözaltına alındı. Terörist verdiği ifade sonrasında tutuklanarak ceza evine gönderildi. Hakim karşısında ifade vermeyi reddeden PKK’lı Hacker hakkında, 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı öğrenildi. 

Kampüs TV, canlı yayın sırasında PKK’lı üye tarafından hacklenerek 8 dakika boyunca HDP’li Leyla Güven’in konuşmasını yayınlandı. Yaşanan saldırıyı 'CYBERGERİLLA21' kod adını kullanan bir kullanıcı tarafından üstlenildi. 

79 ADET SOSYAL MEDYA HESABI VAR

Yaşanan olayın ardından Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından inceleme başlatıldı.  Başkanlık yaptığı araştırma sonucunda Kampüs TV’yi hackleyenin Muhammet D., isimli bir vkişi olduğu bilgisine varıldı. Olayla ilgili şüphelinin evinde geniş çaplı araştırma yapıldı. Çıkan rapor sonucunda kişinin, PKK terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen Muhammet D.’nin cep telefonunda 79 adet sosyal medya hesabının olduğu belirlendi.

KULLANICI ADI GERİLLA

Telefonu incelenen şüphelinin, kullanıcı adı ‘Gerilla’ olduğu açıklandı. Hacker, telefonun içinde sohbet uygulamalarında (Whatsapp, Telegram) yaptığı şifre kırma faaliyetlerine ilişkin yazışmaların bulunduğu bilgisi kaydedildi. Bunun ardından Siber Daire Başkanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucunda hazırladığı raporu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ileterek olayla ilgili ihbarda bulundu. 

İFADE VERMEDİ

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, olayla ilgili yapılan ihbar üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 37 yaşındaki Muhammet D.’nin ifadesi istendi. Şüpheli, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilerek, hackleme faaliyetlerinin hiçbirinden haberdar olmadığını dile getirerek, 'Bundan sonra soracağınız hiçbir soruya cevap vermeyeceğim' dedi. 

ANONYMOUS GRUBU ÜYESİ ÇIKTI

Muhammet D., sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli şahıs hakkında hazırlanan iddianamede 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak', 'Bilişim Sistemlerine Hukuka Aykırı Olarak Girmek ve Orada Kalmak' suçları yer aldı. Hazırlanan iddianamede, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne ait Kampüs TV'nin hacklenmesi olayı ile ilgili Anonymous hacker grubu üyesi olduğu belirlenen Muhammet D.'nin, sosyal medya hesapları üzerinden PKK/KCK terör örgütüne destek verici paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. 

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

PKK üyesi olduğu belirlenen Muhammet D.,’nin içinde bulunduğu 2 fotoğrafta terör örgütünün sözde bayrağı taşıdığı görüldü. Düzenlenen iddianamede, şahsa ait dijital materyallerin incelendiğini anlatılırken, PKK terör örgütünün şiddet içerikli eylemlerini meşrulaştıracak video paylaşımları yaptığı kaydedildi. Şüpheli şahsın 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

HACKLEME KONUŞMALARI

Muhammet D.'nin telefon incelemeleri sonucunda bir yazışma örgütüyle hareket ettiği ve yaptığı eylemleri anlatan yazışmaları ortaya çıktı. Şüpheli, konuşma üzerinden ağabey dediği bir kişiye Twitter Türkiye’nin çalışanlarına yönelik hackleme işlemlerini şu şekilde anlatmış;  ‘@SEYİTEVRAN21: Selam.. Nasılsın umarım iyisidir. Uzun zamandır görünmüyordun, ben de merak ediyordum. Şimdi yeni gördüm çok sevindim. , Muhammet D: Merhaba abi iyiyim sağ ol sen nasılsın eski hesabım troller tarafından kapatılınca twitter Türkiye çalışanlarını hackledik bunu twitter merkeze ilettik 7 bin troll hesabı kapatıldı basına çıktı buraları düzeltince 6 ay aradan sonra geldim. , @SEYİTEVRAN21: Evet o söylediğin haberleri okudum gayet iyi bir iş yapmışsınız. Elinize sağlık. Geri gelmene de çok sevindim gözüm. Ben iyiyim valla ne olsun uğraşıp duruyorum. , M.HANİFİ DURSUN: İyi ol abi basından arkadaşlar twitterda sorun yaşarsa ajanslar için diyorum twitter Türkiye çalışanlarının tüm iletişim bilgileri artık bizde bir yardıma ihtiyaç olursa buradayım. , @SEYİTEVRAN21: Tamam iki gözüm çok sağ ol eline sağlık. Bu arada belki bir iki hesap lazım olur sanırım sorun olmaz değil mi? Bir de sürekli ajanslar ile gazeteler ve TV'lerin hesapları kapatılıyor biliyorsun.’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal