PKK'lı Terörist Sevgilisiyle Fotoğrafları Ortaya Çıkan HDP Vekili Semra Güzel'e Şehit Ailelerinden Tepki Yağdı!

PKK’lı terörist sevgilisiyle fotoğrafları basına yansıyan HDP vekili Semra Güzel'e şehit ve gazi yakınlarından tepki yağdı. Şehit ve gazi aileleri, 'Millet Meclisi'nde terörist istemiyoruz' ifadelerini kullandı.

11.01.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-10:48) PKK'lı Terörist Sevgilisiyle Fotoğrafları Ortaya Çıkan HDP Vekili Semra Güzel'e Şehit Ailelerinden Tepki Yağdı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 29 Nisan 2017'de düzenlenen operasyonda öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora ile HDP vekili Semra Güzel’in birlikte çekildiği fotoğraflarının basına yansıması sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Güzel hakkında fezleke hazırlanarak Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

HDP vekili Semra Güzel’e PKK’lı terörist ile sevgili olduğunun ortaya çıkmasının üzerine şehit ve gazi yakınları bu duruma tepki gösterdi. 

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNDEN TEPKİ

Şehir ve gazi aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen operasyonda öldürülen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonundan, samimi şekilde fotoğrafları basına yansıyan HDP’li vekil Semra Güzel’e tepki gösterdi. 

Batman'ın Sason ilçesindeki Şehit Aileleri ve Gazilerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutalip Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Kimi vekillik adı altında çıkıp, şehit yakınlarımıza küfür edecek, bir başkası teröristlerle sarmaş dolaş fotoğraflar çektirecek. Bunu kabul etmiyoruz. Hükümetimizden ve Meclis'teki gerçek milletvekillerinden bunları en kısa sürede kapı dışına atmalarını talep ediyoruz’ ifadelerine yer verdi. 


Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir ise ‘Dünyada, teröristlere bu kadar kol kanat geren ve bunları yüce Meclis'te barındıran başka bir ülke yok’ dedi. 

Şehit Özel Harekât Polisi Ahmet Alp Taşdemir'in babası İbrahim Taşdemir, HDP’li vekil Semra Güzel’e tepkisini şu ifadelerle dile getirdi; ‘Oğlum 3 Kasım 2017'de Semra Güzel'in vekil olduğu Diyarbakır'da şehit edildi. HDP terör örgütüdür, parti değildir. Kapatılmalıdır. Derhal o terörist milletvekilinin vekilliği düşürülsün. Kutsal Meclis çatısı altında bir teröristin milletvekili olarak kalmasını istemiyoruz.’

Şehit Yaşar Yavaş'ın eşi Halime Yavaş, HDP’nin Meclis’te ne işi olduğu sorunu yönelterek şu ifadeleri kullandı; ‘Bu teröristlerin Meclis'te olmaları kanımıza dokunuyor. Dolaylı yoldan biz onları besliyor maaş veriyoruz, evlatlarımın haklarını yiyorlar. Artık Meclis'imizde katil istemiyoruz.’


Meclis’te HDP’nin olmasını istemediklerini dile getiren Gara şehidi Müslüm Altıntaş'ın annesi Songül Altıntaş, ‘HDP'nin Meclis'te yer alması, devletimizden maaş alması biz şehit aileleri ve halkımız için hakaret. Şehit ailesi olarak onların vekil diye ortada gezmesine kahroluyoruz’ dedi. 

HDP vekili Semra Güzel’in birlikte çekildiği fotoğraflarının basına yansıması sonrası tepkisini dile getiren Diyarbakır annesi Fatma Akkuş, ‘Bunların kapatılması için daha başka delile gerek var mı? Çıkan fotoğraf HDP-PKK ilişkisini bir kez daha gözler önüne serdi.’ ifadelerini kullandı

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN FEZLEKESİ VAR

HDP vekili Semra Güzel hakkında daha öncede örgüt üyeliğiyle ilgili bir dosyanın mevcut olduğunu ifade eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, anayasaya karşı işlenen suçların Meclis’teki dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini belirtti. TBMM Başkanı Şentop’un konuşmalarını desteklediklerine dikkat çeken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ‘Meclis'in başkanı olarak, milletvekili sıfatı taşıyan birisinin PKK'lı teröristle fotoğrafı çıktıktan sonra yüce Meclis'in onurunu korumak için açıklama yapmıştır’ ifadelerine yer verdi. 

HDP’Lİ VEKİLİN FEZLEKESİ BAKANLIKTA 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 29 Nisan 2017'de düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist Volkan Bora ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in birlikte çekildiği fotoğraflarının ortaya çıkması üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Güzel hakkında fezleke hazırlandı. HDP’li vekil Semra Güzel hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal