PKK'dan HDP'ye Mesaj, İç Savaş Fırsatlarını Kaçırmayın!

Basına sızan bilgilere göre, PKK elebaşları HDP'ye mesaj yolladı. Mesajda HDP'nin Millet İttifakı'nın bir parçası olması gerektiği belirtilirken, sokak olaylarının desteklenmesi söylendi.

24.10.2021-10:17 - (Son Güncelleme: 24.10.2021-10:27) PKK'dan HDP'ye Mesaj, İç Savaş Fırsatlarını Kaçırmayın!

Kandil'deki PKK elebaşları HDP'ye yolladıkları mesajlarda, HDP'yi resmi olarak ittifaka sokmayan CHP ve İyi Parti'ye HDP'siz kaybedersiniz mesajının verilmesini istedi.

PKK'nın Kandil'deki üst yönetimi tarafından hazırlanan bildiride, HDP’nin kapatma davasını gerekçe göstererek sokak olaylarının arttırılması istenirken öldürülen teröristlere de cenaze ve anma törenlerinin düzenlenmesi belirtildi.

İÇ SAVAŞ ÇIKARTMAK İSTİYORLAR

Basına sızan bildiride, HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen ve Deniz Poyraz adlı partilinin öldüğü saldırıdan sokak olaylarının çıkabileceği belirtildi. Basına sızan bildirinin öne çıkan kısmı ise şu şekilde; “Benzer durumlarda kitleleri sokağa dökün” 

İÇ SAVAŞ FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN

Basına sızan bildiride HDP'nin sokak olaylarını nasıl tetikleyeceği de açık açık belirtildi. Teşkilatların kısa sürede organize olarak sokak olayları çıkarmak isteyen HDP'nin bu olayları şu şekilde yapacağı yazıldı; “Ortaya çıkan fırsat ve olanaklar böyle köreltiliyor. Yaşanan olayın ardından tüm il ve ilçe teşkilatlarını kısa bir talimatla ayaklandırıp, kitlede oluşmuş duygusal atmosferi de biraz besleyerek, halkı demokratik bir kalkışa seferber edebilirlerdi. Hem siyasi alan yönetimi hem de toplumsal alan yönetimi bu tür durumlarda halkı seferber etmeye odaklanmalıdırlar.”

KAPATMA DAVASI ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYOLAR

HDP’li Deniz Poyraz’ın ölümü sonrası aradığı kaos ortamını bulamayan PKK’nın kandil yönetimi, şimdi de HDP’ye açılan kapatma davası üzerinden iç savaş planları yapıyor. “HDP’yi savun” sloganıyla başlaması planlanan sokak hareketlerinin anlatıldığı gizli mesajın devamında ise şu sözlere yer verildi;  “CHP’nin TV kanallarından bile bu mitinglerin reklam ve duyurusu yapılıyor. İzmir mitingi çok iyi örnek oldu. Bu fırsat ve ortamı çok iyi kullanmaları gerekiyor” denilerek HDP ve CHP arasındaki ilişki bir kez daha deşifre edildi. Mektupta HDP teşkilatlarına ve KCK’lı teröristlere, “HDP’nin kapatılması gündemi etrafında kitleleri seferber etmek için kendilerinden emin ve cesurca çalışmaları gerekiyor”

TAHRİK EDİCİ HAREKETLER YAPIN

Sokak olayları başlatarak iç savaş denemesi yapmak istenilen mesaj'da halkı dolduruşa getirmek için terörist cenazelerinin düzenlenmesi istendi. Mesajda teröristlerden şehitler diye bahsedilmesi istenirken şu sözlere yer verildi; “Şehitlere sahip çıkmada ciddi zayıflıklar vardır. Cenazeleri törenle kaldıramıyorlar. Bu konuda çok sıkı tedbirler alındığı belirtiliyor. Yine de zorlamak gerekir. Sadece tören esnasında değil sonrasında mezar ziyaretleri toplu-kitlesel olarak örgütlenebilir.”

CHP VE İYİ PARTİ'Yİ TEHDİT EDİYORLAR

Mesajda 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Millet İttifakı'nı tehdit eden PKK, mesajda şu ifadelere yer verdi; “CHP ve İYİ Parti gibi partiler HDP’yle açık ilişkiye girmezler. Fakat HDP’nin seçimler açısından onlar için çok önemli olduğunu biliyorlar. HDP olmadan seçimleri kazanamayacaklarını, AKP ve MHP’den kurtulamayacaklarını biliyorlar. HDP bu partilere bize doğru yaklaşırsanız biz de yerel seçimlerdeki gibi yaklaşabiliriz, aksi takdirde kaybedersiniz, biçiminde onlara hem umut vermeli hem de böyle bir politika yürütmemiz için bizleri cesaretlendirecek yaklaşım göstermelisiniz demelidir. Yani karşılıksız bir yaklaşım göstermelerinin böyle bir tutumu ortaya koymayı zorlaştıracağı biçiminde uygun uyarılar olabilir. Tabanımızın sizlerden böyle bir beklentisi var, mesajını vermeliler. HDP yürüteceği siyasetiyle bunları kendine muhtaç getirebilir ve bunlardan yararlanabilir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal