Millet İttifakı Çatırdıyor, HDP'den İttifaka Tehdit!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ta 2 Lübnan'da 1 yıl daha görev yapmasına imkan tanıyacak olan tezkereye İYİ Parti evet derken CHP çekimser kaldı.

22.10.2021-14:14 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-15:54) Millet İttifakı Çatırdıyor, HDP'den İttifaka Tehdit!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ta 2 Lübnan'da 1 yıl daha görev yapmasına imkan tanıyacak olan tezkere Millet İttifakı'nda krize sebep oldu. CHP ve İYİ Partiyi örtülü olarak destekleyen HDP'den ittifaka tehdit gibi bir mesaj geldi.

HDP'li Sibel Yiğitalp sınır ötesi operasyonlarla ilgili basına açıklama yaparken açıklamasında şu sözlere yer verdi; "Kendilerine muhalefet partisi demesinler".

MİLLET İTTİFAKI'NDA ÇATLAK SESLER YÜKSELİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ta 2 Lübnan'da ise 1 yıl daha görev yapmasına izin verecek olan tezkere için, İYİ Parti evet oyu verirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada; "Partinin yetkili organlarında görüşüp karar vereceğiz" dedi.

İYİ PARTİ EVET DİYOR

İYİ Parti'nin tezkereye evet dediğini duyuran Meral Akşener, açıklamalarına şu şekilde devam etti; "Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen tüm tezkereler için önce bir ekip kurarız. Konu uzmanı arkadaşlarımız üzerinden bir rapor ortaya çıkar. Sonra da milletvekili arkadaşlarımızla bu paylaşılır. Bu çalışma yapıldı ve eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla evet oyu vereceğimizi söylemek isterim".

CHP GÖRÜŞME KARARI ALDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararlarını söylemekten çekinirken yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Partinin yetkili organlarında görüşüp karar vereceğiz"


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal