Pitbull Saldırısına Uğrayan Minik Asiye'nin Yürek Burkan Sorusu: 'Anne Yüzüm İyileşecek Mi?'

Gaziantep’te pitbull köpeklerinin saldırısına uğrayan Asiye Ateş’in tedavisi devam ediyor. Antalya’da 4 saatte gerçekleştirilen doku nakli operasyonundan önce minik Asiye’nin annesine ‘Yüzüm iyileşecek mi?’ diye soru sorduğu öğrenildi.

28.12.2021-09:23 - (Son Güncelleme: 28.12.2021-10:32)

Oturdukları sitenin bahçesinde 2 pitbull cinsi köpek tarafından saldırıya uğrayan 4 yaşındaki minik Asiye’nin tedavisi Antalya’da 4 saatlik operasyonda yapılan doku nakli sonrası uyutulmaya devam edildiği bildirildi. Ameliyata girmeden önce Asiye Ateş’in annesine ‘Yüzüm iyileşecek mi?’ diye soru sorduğu annesinin ise ‘Ömer hocamız senin yüzünün iyileştirecek. Eskisi gibi olacaksın’ şeklinde bir yanıt verdiği öğrenildi. 

YÜZÜNE VE SAÇ DERİSİNE OPERASYON YAPTIK

Köpeklerin saldırısına uğrayan Asiye’nin Antalya’da yapılan doku naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, ‘Asiye'deki normal bir doku kaybı değil, ciddi bir yaralanma. Yüzündeki sinirlerde ciddi hasarlar, çene ve kulakta 3 boyutlu kayıplar vardı. Yüzüne ve saç derisine operasyon yaptık. Sırtından ve bacağından doku nakilleri gerçekleştirdik. Nakledilen dokunun tutması önemli. Birkaç gün doku tutmama riski var. Yoğun bakımdan uyandırıldıktan sonra nakledilen dokularının takibini yapacağız’ ifadelerini kullandı. 

TAM İYİLEŞMESİSİ BİR YIL SÜREBİLİR

Minik Asiye’nin tedavi sürecinin kademeli olarak ilerleyeceğinden bahseden Prof. Dr. Ömer Özkan, ‘İki hafta sonra gelişmelere bakılarak değerlendirme yapacağız ve yeniden doku nakline başlayacağız. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız. Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız. Yüz nakli gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ciddi bir travma geçirmiş. Elimizden geleni yapacağız. Tam iyileşme bir yılı bulabilir. Ailenin de morali iyi. Çocuğu zamanında kurtarmışlar’ diye konuştu. 


GÜZEL GÜNLER ONU BEKLİYOR

Tedavi sürecine başlanan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in annesi, babası, halası ve dedesini ziyarette bulunan Antalya Valisi Ersin Yazıcı'da, ‘Bu akşam yada yarın yoğun bakımdan çıkacak. Ömer Özkan, başarılı bir operasyon olduğunu söyledi. Ciddi manada doku zedelenmeleri olduğu için önümüzdeki süreçte de yeni, operasyonlar yapılması gerekecek. Ailenin durumu ve moralleri iyi. Aile ile cuma gecesinden bu yana iletişim halindeyiz. Misafir ediyoruz. İnşallah böyle feci bir olayı bir daha yaşamayız. Asiye kurtulacak. İnşallah güzel günler onu bekliyor’ ifadelerine yer verdi. 

MİNİK ASİYE'NİN BABASINA İŞ VERİLECEK

Minik Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, Gaziantep’te apartman görevlisi olarak çalışıyordu. Oturdukları yerinde site yönetimine ait olduğunu ifade eden Ateş’e iş imkanı sağlandı. Asiye’nin babası Hüseyin Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işçileriyle yemek yediği Erdem Soft Tekstil fabrikasında işe başlatıldı. Erdoğan’ın fabrikaya yaptığı ziyarette minik Asiye’nin babası Hüseyin Ateş ile görüşürken fabrika sahibinin kendisini işe alma talebi sonrası işe alma işlemlerinin başlatıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal