Pitbull Saldırısına Uğrayan Minik Asiye'den Sevindiren Haber: Taburcu Oldu

Gaziantep’te evinin bahçesinde pitbull cinsi köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavisinin yapıldığı hastaneden öğle saatlerinde taburcu edildi.

31.01.2022-13:51 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:42)

Pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan 4 yaşındaki Asiye Ateş, tedavisinin ilk etabının yapıldığı hastaneden 37 gün sonrasında taburcu edildi. Çıkışta basın mensuplarına el sallayan minik Asiye’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Baba Hüseyin Ateş’in hastaneden taburcu edilen kızının sağlık durumunun iyi olduğunu ve tedavisinin bir sonraki süreçleri için 1,5 ay sonra geri geleceklerini ifade etti. 

MİNİK ASİYE’YE DOKU NAKLEDİLDİ

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık 2021 tarihinde meydana gelen olayda, 4 yaşındaki Asiye Ateş 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı. Olay sonrası ilk müdahalesi yapılan Asiye, tedavisi yapılmak üzere Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılmış buradan da özel bir hastaneye sevk edilmişti. 


Minik Asiye’nin tedavisiyle yakından ilgilenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin ilk ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın küçük kızın sağlık durumunu yakından takip etmesini istedi. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen hava ambulansı ile 25 Aralık'ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevke dilen minik Asiye’nin tedavisine başlandı. Buraya getirildikten bir gün sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başlatılan ameliyatla küçük Asiye’nin kalça ve sırtından doku nakledildi. Başarılı geçen doku nakil ameliyatında sonra Asiye, 2 gün sonra uyandırıldı. 29 Aralık günü normal servise çıkartılan minik Asiye’ye 14 Ocak’ta da geçirdiği yüz felcinin tedavisi için sinirle ilgili operasyonlarda gerçekleştirilmişti. Minik Asiye’ye 26 Ocak tarihinde de işitme kaybına yönelik kulağına operasyon yapılmıştı. 

TABURCU OLDU

Hastaneden taburcu edilen minik Asiye annesi Zeynep Ataş’in kucağındayken keyfinin yerinde olduğu görüldü. Kızının taburcu edilmesi konusuyla ilgili konuşan baba Hüseyin Ateş, ‘Çok iyiyiz Allah’a şükür olsun. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Şu anda Allah’a şükür durumu çok iyi. 1.5 ay sonra geri geleceğiz’ ifadelerine yer verdi. 

Minik Asiye, hastaneden taburcu edildikten sonra ailesiyle birlikte havalimanına gittiği bildirildi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal