Pitbull Saldırında Ağır Yaralanan Minik Asiye’nin Yüz Felci Ameliyat İle Geçecek

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pitbull saldırısında ağır yaralanan minik Asiye’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Asiye Ateş’in yüz felci geçirdiğini ifade eden Özkan, bu durumun ameliyatla geçeceğini belirtti.

11.01.2022-16:06 - (Son Güncelleme: 11.01.2022-16:37) Pitbull Saldırında Ağır Yaralanan Minik Asiye’nin Yüz Felci Ameliyat İle Geçecek

Gaziantep’te 22 Aralık günü, oturdukları site içerisinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesi sonrası köpek saldırısına uğrayan Ateş, uçak ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne tedavi edilmek üzere sevk edildi. 

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Gaziantep’te pitbull saldırısında ağır yaralanan minik Asiye’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Asiye Ateş’in yüz felci geçirdiğini ifade eden Özkan, bu durumun ameliyatla geçeceğini ifade etti.


Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, pitbull saldırısında ağır yaralanan Asiye Ateş’in sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Yüz felcimiz var maalesef. Yüze giden birkaç damardan bir kısmı hasar almış. Muhtemelen bu hafta içerisinde yüz siniri için yama ameliyatı planlıyoruz’ dedi. 

YÜZ FELCİ AMELİYAT SONRASI GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 22 Aralık günü evlerinin bahçesinde pitbull cinsi köpekler tarafından saldırıya uğrayan minik Asiye’nin sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 2Yüze giden birkaç daldan bir kısmı hasar almış. Bu vesileyle beklediğimiz birkaç faktör vardı, onları geride bıraktık. Muhtemelen bu hafta içerisinde yüz siniri için yama ameliyatı planlıyoruz. Çok küçük bir ameliyat değil elbette. Amacımız daha sonraki zamanlarda dudağını kullanabilmesi. Hem görüntü olarak, hem yemek yerken sıkıntıya sokmaması için önemli bir ameliyat’ ifadelerini kullandı. 


MİNİK ASİYE’NİN TEDAVİSİ 1 YIL SÜRECEK

Minik Asiye’nin pitbull saldırısı sonrası sağlık durumunun iyileştirilme çalışmalarına devam edildiğini aktaran Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ‘Sadece sinir ameliyatları 5-6 ayı bulur. Sonraki süreçlerde saçlı derisini daha doğal bir görüntü elde etmek için uğraşacağız, balon ameliyatı vardı. Sonucu tam olarak almamız için 1 yıllık bir süreç bizi bekliyor’ dedi.   

MAKALE YAYINLANMASINI BEKLİYORUZ

Domuz kalbinin insanlara nakledilmesi konusuyla da ilgili değerlendirmelerini aktaran Özkan, ‘Şu etapta onunla ilgili bir makale yayınlanmadı. Detaylarını çok bilmiyorum. Verilen haberde çok detay yok. O detaylar olmadan bakacak olursak olaya, bana birazcık tuhaf geldi açıkçası. Herhangi bir işleme tabi tutulmadan bir domuz kalbinin insana nakledilmiş olması çok doğru değilmiş gibi. Çünkü zaten biz bunu yapıyoruz ancak domuz ya da hayvandan insana nakiller şu etapta çok ciddi reaksiyonlar olduğu için henüz yapılamıyor, çok başında daha. Eğer bu şekildeyse ben de çok merak ediyorum açıkçası. Ama 'Herhalde böyle değildir' diye düşünmek istiyorum’ diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal