Pişiğe Ne İyi Gelir?

Pişik her insanda ortaya çıkabilecek ve özellikle yaz aylarında görülen bir deri hastalığıdır. Genellikle bebeklerde çok sık görülse de, yetişkin insanlar da bundan yana her daim dert yanar. Tam anlamıyla doğal olan bazı yöntemler sayesinde bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Detaylar ise yazımızda bulunuyor.

09.06.2020-12:23 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:23) Pişiğe Ne İyi Gelir?

Pişik, amonyak dermatiti olarak bilinen bir cilt rahatsızlığıdır. Buna neden olan mantarın adı ise albicans'tır. Özellikle bebeklerde çok sık görülür. Bundan dolayı böyle durumlarda son derece hassas bir şekilde hareket etmek gerekir. Yetişkinlerde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Pişik Belirtileri Nelerdir?

Pişiğin nedenleri farklılık gösterir ve bunlar şöyledir;

  • Kırmızı şekilde görülen döküntüler
  • Hem batma hem de yanma hissi
  • Kabarcık biçimindeki kızarıklar

Doğal Yöntemlerle Pişikle Nasıl Mücadele Edilir?

  • Pişiğe ne iyi gelir: Kişniş kullanarak hemen bu probleme bir son vermek mümkün. Bunun için ilk olarak kişniş yaprağı alın. Ardından bunları havan içinde dövün. Kesinlikle macun kıvamına gelmesi şarttır. Sorunun yaşandığı bölgenin üstüne bunu koyun. Yaklaşık olarak 30 dakika kadar bekletin. Daha sonra ilgili yeri yıkayın. Düzenli bir biçimde günde bir ya da iki kere yapmak tavsiye edilir. Kişnişin tohumunu kaynatarak bunun suyunu içmek de en kısa zaman dilimi içinde istenen sonucu verir.
  • Pişiğe karşı aynı zamanda tespih ağacı da çok etkilidir. Yaklaşık olarak bir avuç kadar tespih ağacı yaprağını kullanmak gerekiyor. Bunu hemen su içine atın. Suyu en fazla 20 dakika olacak şekilde kaynatın. Süzme işleminin bitmesinin ardından yapılacak olan şey ise bir pamuk ile bu karışımı almak ve sorunun olduğu yere dikkatli bir biçimde sürmektir. Bunu 10 dakika kadar ve günde en az 1 kere olacak şekilde devam ettirin.
  • Pişik tedavisi için aynı zamanda papatya çayı da her daim kullanılır. Öncelikle temiz olan bir parça kumaşı alın. Daha sonra bunu papatya çayının içine batırın. Ardından da pişiğin üstüne sürün. Günlük olarak bunu tekrarlamak gerekir. 2 ya da 3 kere yapmak şarttır.
  • Pişik gibi son derece rahatsız edici bir durumdan kurtulmak için aynı zamanda elma sirkesini de tercih edebilirsiniz. Yine pamuk kullanımı söz konusudur. Bunun üstüne çok fazla olmayacak şekilde sirkeyi damlatın. Daha sonra ise pişiğin olduğu yere bunu sürün. Bazı kişilerde bu doğal ürünün kaşıntıya neden olması gibi bir durum söz konusudur. Bundan dolayı yapılacak olan şey içine bir miktar su koymak ve karışımı seyreltmektir.

Pişiğe ne iyi gelir: Bunların yanı sıra pişiği yok etmek için soğuk kompres olarak bilinen yöntemi de uygulayabilirsiniz. Aloe vera ise bu konuda en başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağlayan bitkilerin başında gelir. Jelini kullanmak ve en az 20 dakika boyunca uygulamak şarttır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal