Parmak Sıkışması ve Morarmasına Ne İyi Gelir?

Parmaklarımız, gün içerisinde çeşitli tehlikelere maruz kalabiliyor. Örneğin kapılara ya da çekmecelere sıkışabiliyor. Buna karşılık parmak sıkışması ve morarmasına ne iyi gelir merak konusu haline geldi. Şimdi merak edilen bu konuya açıklık getirelim.

09.06.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:18) Parmak Sıkışması ve Morarmasına Ne İyi Gelir?

İlk yardım müdahalelerinden haberdar olanlar işi daha kolay. Örneğin yine parmak sıkışması için de müdahaleler mevcut. Bunlar sayesinde sıkışmanın uzun vadede ciddi bir sorun yaratması engellenebilir. Mesela parmak sıkışması sırasında:

-Bastırma: Öncelikle sıkışan parmağın dik bir şekilde tutulması gerekir. Arkasından da sıkışan bölgeye bastırmaya başlamalısınız. Sıkı bir şekilde bastırmanız halinde ağrı sona erebilir ya da acısı düşebilir.

-Buzlama: Yine ağrının aza inmesi adına buz uygulamak faydalı olacaktır. Parmak morarması bu yolla giderilebilir. Bölgeye bir süre buz koymak ve beklemek gerekir. Böylece ağrının da zamanla daha hafif hale gelmesi sağlanabilir.

-Bandaj: Buz uygulamalarından sonra bandajla bölgeyi sabitlemek faydalı olacaktır. Çok sıkı olmayacak şekilde bandaj uygulamanız gerekir. Bu sayede şişlik ve morarma gibi sorunların önüne geçilir. Parmak sıkışma ve morarmasına ne iyi gelir merak edenler başta bu adımları takip edebilir.

Morluklara İyi Gelenler Nelerdir?

Sadece parmak değil genel anlamda morarmalara iyi gelen doğal tedavi yöntemleri de dikkate alınabilir. Böylece morarmalara karşı bilinçli hale gelir ve kısa sürede önlem alabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse:

  • Eti dövmek ve mor olan bölgeye sarmak faydalı gelecektir.
  • Siyah zeytin çekirdeksiz olarak dövülür ve uygulanır.
  • Un- bal ve zeytinyağı karışımı da morluklar için göz önünde bulundurulabilir.

Bu özel kürler morlukların giderilmesinde bir hayli etkili. Parmak morarması doğal tedavi yöntemleri ile giderilebilir. Bilinçli olanlar anında hepsini uygulayabilir ve kısa sürede sonuç alabilir. Örneğin biberiye sürenler de morlukların geçtiğine şahit olacaktır. Sadece morluk değil ağrıların giderilmesi adına da biberiye temin etmenizde fayda var.

Parmak Ağrısı Nasıl Geçer?

Ağrının geçmesi için buz kompleksi uygulamanız en doğrusu olacaktır. Parmaklar genelde olmadık yerlere sıkışır ve sinirlere dek gelmesi ile büyük bir can acıtır. Bu acı ağrı ile devam eder ve uzun vadede sorun yaratır. Ağrıya karşılık:

  • Böyleyi bir süre dik tutmanız ve bastırmanız gerekir.
  • Buz uygulaması neticesinde ağrıyı sonlandırmanız mümkün olacaktır.

Parmak sıkışması ve morarmasına ne iyi gelir merak edenler bu tavsiyeleri göz önünde bulundurmalı. Gerek olay anında gerekse devamında yapılması gerekenler bu şekilde. Neticesinde:

  • Parmak morarması minimum seviyeye çekilebilir.
  • Ağrı ve acıyı önlemeniz mümkün hale gelebilir.

Sinirlerden kaynaklı olarak parmak sıkışması ciddi bir acıyı beraberinde getirmekte. Bu acı arkasından kendini ağrıya bırakır. Neyse ki tavsiyeleri dikkate alanlar acı ile ağrı sorunlarından kurtulabilir. Aynı şekilde uzun süren morlukların önüne geçmek isteyenler de doğal tedavilere başvurabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal