Pisa Kulesi Neden Yamuk?

Dünyanın pek çok ülkesinden yerli yabancı turistin ziyaret ettiği İtalya'nın Pisa şehri, büyük görkeme sahip. İnşasına 11. yüzyılda başlanan Pisa kulesi ise yanlış hesaplamalar nedeniyle eğik bir şekilde inşa edilerek tarihe geçti. Peki Pisa Kulesi neden yamuk? Pisa kulesi neden eğiktir?

11.02.2021-10:36 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-10:36) Pisa Kulesi Neden Yamuk?

İtalya'nın dünyaca ünlü şehri Pisa'da bulunan Pisa Kulesi, dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden biri. Yalnızca 5 sene dik durabilen Kule, 1173 yılında ortaya çıkmış. Peki Pisa Kulesi neden yamuk? Pisa Kulesi neden eğik?

PİSA KULESİ NEDEN EĞİK?

Dünyanın her yerinden milyonlarca turistin ziyaret ettiği Pisa Kulesi'nin neden yamuk olduğu yıllarca merak konusu oldu. İnşasına 11. yüzyılda başlanan kule, yanlış hesaplamalardan dolayı eğik olarak tarihe geçti.

Pisa Kulesi tamamlandığı tarihten itibaren olmak üzere güneye doğru eğilmeye başlamıştır. Bunun nedeni temelindeki yumuşak zeminden kaynaklanan bir çökme olmaktadır. Günümüzde de, kulenin tepe kısmından güney yönünde aşağı doğru sarkıtılan bir çekül 4,3 metre açığa inmektedir.

PİSA KULESİ NEDEN YIKILMIYOR?

Pisa Kulesi'nin hala neden yıkılmadığı da ayrı bir merak konusu olmakta. Pisa Kulesi neden hala yıkılmadı? Bunun nedeni, kulenin ağırlık merkezinin izdüşümü kendi temel dairesinin içerisinde kaldığından dolayı Pisa Kulesi hala yıkılmadı. Kule 1990-2001 seneleri arasında güvenlik tehlikesi ve proje çalışmaları sebebiyle ziyarete kapatılarak kule için kurtarılma çalışmalarına başlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal