Pilotluk Kredisi Nedir? Pilot Kursu Ücretleri?

Pilot adaylarının en merak ettiği konuların arasında bulunan "Pilotluk kredisi nedir? Pilot kursu ücretleri ne kadar, şartları neler?" sorularını sizler için derledik. İşte detaylar...

08.06.2020-16:42 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-18:02) Pilotluk Kredisi Nedir? Pilot Kursu Ücretleri?

Pilot adaylarının en merak ettiği konuların arasında bulunan "Pilotluk kredisi nedir? Pilotluk kursu ücretleri ne kadar, şartları neler?" sorularını sizler için derledik. İşte detaylar...

PİLOTLUK KURSU ÜCRETLERİ NE KADAR, ŞARTLARI NELER?
17 yaşını doldurmuş olmak
35 yaşından da gün almamış olmaktır.
En az lise mezunu da olmanız gerekiyor.

PİLOT KURSU ÜCRETLERİ?
Met-Air Havacılık Pilot Eğitim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Akyol, "Yaklaşık 17 aylık bir eğitim karşılığında katılımcı pilot oluyor. Bu eğitimin bedeli 55 bin dolar artı KDV. Peşin veya 18 ayda eğitim parasını ödeyebilenler içinse 50 bin dolar artı KDV.

Bu arada öğrencilerimiz için Akbank ve Denizbank'la eğitim kredisi konusunda anlaşma yaptık. Dileyen öğrenci 18 ayı ödemesiz beş yıl vadeli kredi de kullanabiliyor. Pilot eğitimi ilk aşamada pahalı geliyor. Ancak bir uçağın bir saat havada kalma maliyeti 300 dolar. Yani pahalı bir eğitim. Buna rağmen diğer ülkelere baktığımızda da fiyatların oldukça makul düzeyde bulunduğunu görüyoruz. Örneğin İngiltere'de aynı eğitim 80 bin pound'a mal oluyor" bilgisini aktardı.


PİLOT MEZUN MAAŞI NE KADAR?
Tufan Süer, "Gençler daha eğitim döneminde havayolu şirketleri tarafından takibe alınıyor. Okulu başarıyla bitiren öğrenciler havayolu şirketince 3-5 bin dolar maaşla işe başlıyor.

Bu alınan sertifika ile yalnız Türkiye değil Avrupa'da da pilot olabiliyorlar. Bir örnek vermek gerekirse bugün Yugoslavya, Bulgaristan gibi ülkelerden Türkiye'ye getirilen pilotların havayolu şirketlerine maliyetleri 8-9 bin avrolara ulaşıyor. Yani maliyetleri çok yüksek" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal