Pilim bitti deyimi gerçek oluyor! İnsanlar pillerle güçlenecek

Bilim adamları yüzyılın icadını açıkladı. Geliştirilen teknolojiyle birlikte artık insanlar vücutlarında pil kullanabilecek.

10.12.2022-15:30 - (Son Güncelleme: 10.12.2022-16:36) Pilim bitti deyimi gerçek oluyor! İnsanlar pillerle güçlenecek

Halk arasındaki pilim bitti deyimi gerçek oldu. Bilim adamları insan vücudu ile çalışabilen biyopil icat etti. Binghamton Üniversitesi araştırmacılarının basın açıklamasıyla duyurduğu buluşa göre, ulaşılması zor ince bağırsak için çözüm olabilecek kapsül boyutunda bir “biyopil” icat etti.

İnsan vücudu için pil icat edildi

İnsan vücuduna güç sağlama vaadi olan biyopillerin icadı, Profesör Seokheun Choi'nin sensörlere ve Wi-Fi bağlantılarına güç sağlayabilen düşük elektrik seviyeleri oluşturmak için bakterileri kullanma araştırmalarına dayanıyor. On yıla dayanan araştırma bulguları biyomedikal araştırmalar, ilaç dağıtım sistemleri ve elektrikli stimülasyon cihazlarında büyük yenilikler getirmesi bekleniyor.

Sindirilebilir kamera geliştirildi

Thomas J. Watson Mühendislik ve Uygulamalı Bilimler Koleji Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olan biyopillerin mucidi Profesör Seokheun Choi, "İnce bağırsakta ulaşılamayan bazı bölgeler var ve bu yüzden bu sorunu çözmek için sindirilebilir kameralar geliştirildi. Görüntüleme ve fiziksel algılama, hatta ilaç dağıtımı gibi birçok şeyi yapabilirler. Sorun güç. Şimdiye kadar elektronik aksam, sınırlı bir enerji bütçesine sahip olan ve uzun süre çalışamayan birincil piller kullanıyor." şeklinde konuştu.

Vücudun dışından güç aktarımının mümkün olmadığı kablosuz güç aktarımı biyopillerle mümkün hale gelecek. Choi'nin icat ettiği biyopiller, ince bağırsağa ulaşana kadar inert kalan Bacillus subtilis bakterilerine sahip mikrobiyal yakıt hücrelerinden oluşan tamamen yeni bir yaklaşım kullanıyor.


Fatma Eles
fatmaeles1225@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal