26.02.2022-15:14 (Son Güncelleme:26.02.2022-15:14)


1

Dünya üzerinde birçok toplum bulunuyor.



2

Bulunan her toplumun farklı gelenek, görenek ve adetleri bulunuyor. En ilginçleri ise Afrika'da yaşayan Pigme halkı.



3

Diş bileme kültürü

Diş bileme kültürü

Kamerun ile Kongo sınırındaki yağmur ormanlarında yaşayan etnik grup Baka Pigmeleri, binlerce yıllık diş bileme kültürlerini ve avcı toplayıcı olarak hayatlarını devam ettiriyor.



4

Cesaretlerini ispatlıyorlar

Cesaretlerini ispatlıyorlar

Dişlerini biletebilecek cesarete sahip olan her genç Pigme, geleneksel tören ile dişlerini keskinleştiriyor ve böylece kabilesi önünde cesaretini ispatlamış oluyor.



5

Yaklaşık 15 gün süren diş bileme işleminin son gününde tören yapılıyor. Pigmeler törende, yabani bitkilerden yapılmış içecekler tüketiyor, şarkılar söylüyor ve dans ediyor.



6

Dişlerini bileyerek kötülüklerden ve hastalıklardan korunacaklarına inanıyorlar. Kamerun-Kongo sınırında yaşayan Baka Pigmesi Elenga, geleneklere göre bütün Bakaların dişlerini bilemesi gerektiğini iletti.



7

Dişlerini bilemiş birisine salgın hastalıkların zarar veremeyeceğini iddia eden Elenga, aynı zamanda, dişlerimizi keskinleştirmek et yememizi kolaylaştırıyor şeklinde konuştu.



8

Baka Pigmesi Emile ise yıllardır gençlerin bu geleneği sürdürdüğünü belirterek, dişlerimizi keskinleştirerek genç kızların ilgisini çekiyoruz. Böylece kızlar gülüşümüze aşık oluyor. Emile, Bakalar ile Sahra Altı Afrika'nın en eski etnik grubunu oluşturan Bantu Pigmeleri arasındaki farkı ortaya koymak için her Baka'nın dişlerini bilemek zorunda olduğunu ifade etti. Ayrıca Emile, diş bilemenin Bakaların cesaretinin göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR