27.04.2022-09:20 (Son Güncelleme:06.10.2023-09:12)


1

Hülya Avşar kimdir?

Hülya Avşar kimdir?

10 Ekim 1963 doğumlu Hülya Avşar, Emral Avşar’la Celal Avşar’ın kızı olarak Balıkesir’in Edremit ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ailesi onu Kürtçe ''malakan curri'', ‘‘sarışın’’ çocuk şeklinde çağırırken, babasının kısa adı da Ello’dur.



2

Hülya Avşar dans şov

Hülya Avşar dans şov

Hülya Avşar, güzelliği ile herkesi bir kez daha büyüledi. Yaza veda konsepti ile kamera karşısına geçen güzel sanatçı, 60 yaşındaki fiziği ile çok konuşuldu. Bikini ile kamera karşısına geçen ve dans eden Avşar'a takipçileri beğeni yağdırdı. Bazı kullanıcışar "Alev aldı buralar" derken bazı kullanıcılar "Bu yaştan sonra sende gösterdin ya helal" şeklinde yorumlarda bulundu.



3

Avşar-Pirebat Kürt aşiretine mensup bir aileden gelen Hülya Avşar, bu Kürtleşmiş Türk aşiretiyle birlikte, anne tarafından da göçmenlere mensuptur.



4

Eski eşinin kendisini 4 yıl boyunca aldattığını onun ise geç fark ettiğini söyledi.



5

Sabah.com’da yer alan habere göre; Ekibindeki herkesin derdi ile ilgilenen ünlü sanatçı 'göz hakkı' adı altında prim verdiği ortaya çıktı. 59 yaşındaki sanatçı çalışanlarına, maaşları ölçüsünde ekstra ödeme yapıyor.



6

Yeni klibinde soyunması ile çok konuşulan Hülya Avşar, şimdi de duşatan çıktığı halini paylaştı. Kısa sürede yorum ve beğeni yağmuruna tutulan ünlü sanatçıya, "eskimeyen güzellik", "bu kadın ne zaman yaşlanacak", "her dönemde Hülya gibi olmak" şeklinde yorumlar yapıldı.



7

Cumhuriyet Lisesi’nden sonra eğitimini sürdürmeyen Avşar, 1979’da genç yaşta bir evlilik yaptı; hatta, 16 yaşında hamile kalıp, çocuk aldırdı. Kariyerini girdiği güzellik yarışmasına borçludur. Burada adı bir skandala karışmıştır. 1983’te, ''Bulvar'' gazetesinin düzenlediği yarışmada kainat güzeli olarak birinci seçilmiş, evli olduğu öğrenilince, unvanı geri alınmıştır.



8

Kariyeri

Kariyeri

1984’te dönemin yakışıklı oyuncularından Kenan Kalav’la ''Tutku'' filminde oynadı. 1985’te Tarık Akan’la ''Tele Kızlar'' filminde oynadı. Aynı sene Tolga Savacı’yla ‘‘Sekreter’’ filmini çekti.



9

1985’te, türkücü İbrahim Tatlıses’le oynadığı ''Mavi Mavi'' filmi çok konuşuldu. 1986’da, Hakan Balamir’le ''Üç Halka 25'' ve Aytaç Arman’la ‘‘Fatmagül’ün Suçu Ne’’ filminde kamera karşısına geçti. Döneminde birçok etkin oyuncuyla kamera karşısına geçen Hülya Avşar, ''Berlin In Berlin'' flimndeki rolüyle 'Uluslar arası Moskova Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görüldü. Yurt dışında ödül alan tek kadın sanatçı şeklinde adını tarihe yazdırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr