10.02.2022-10:42 (Son Güncelleme:23.08.2022-17:35)


1

1984'te Bursa'da doğan Eser Yenenler 14 Şubat günü dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokulu doğduğu Bursa'da okuyan Yenenler, liseyi de Bursa'da Gazi Anadolu Lisesi'nde okudu. Oyuncu ve sunucu olarak BKM’de uzun yıllar yer alan Eser Yenenler 11 yaşında tiyatroya başladı. Uzun süredir tiyatro ile ilgilenen ünlü oyuncu lise eğitimini tamamladıktan sonra Üniversite eğitimini almak adına Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Aslen Bursalı olan ünlü oyuncu eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’da yaşamaya devam etmiştir. İlkokul yıllarından bu yana oyunculuk ile ilgilenen Eser yenenler aynı zamanda yazarlık da yapıyor. Yılmaz Erdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı Tv programında sunuculuk yapan Eser Yenenler kariyerinin büyük çıkışını burada yapmıştır.



2

Yazdığı skeçler ile programda popüler hale gelen Eser Yenenler’e Ersin Korkut, Büşra Pekin, Bülent Parlak gibi isimler eşlik ediyordu. Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı Tv Programından önce Aliye dizisinde oynayan oyuncu aynı zamanda Fırtına, Bir Demet Tiyatro gibi yapımlarda da yer aldı. Aliye dizisinde yardımcı oyuncu olarak seyircilerin karşısına çıkan Yenenler dizi oyunculuğu yaptığı sırada tiyatro eserlerinde de karakterlere hayat veriyordu. Bursa Belediye Gençlik Tiyatrosu'nda, Bursa Devlet Tiyatrosu'nda, İstanbul Akademi Hayat'ta ve son olarak 2006 yılında Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği BKM Mutfak'ta yer alan isimin ilk filmi yine Yılmaz Erdoğan’ın yönettiği Çok Film Hareketler Bunlar oldu. Film, Çok Güzel Hareketler bunlar adlı yapıma benzer bir formatta çekildiği için seyircinin dikkatini çekmişti.



3

1984 doğumlu olan komedyen 37 yaşındadır. Oyunculuk ile başladığı kariyerine sunuculuk, yazarlık ve komedyenlik yaparak devam eden Eser Yenenler BKM Mutfak’tan arkadaşları İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç ile birlikte 3+1 programını sunmuştur. Programda birbirinden farklı ünlüyü ağırlayan isim Acun Medya’ya transfer olmuş ve Yetenek Sizsiniz Türkiye, Eser Yenenler Show gibi programlarda yer almıştır. Eser Yenenler evli ve 2 çocuk babasıdır.



4

Berfu Yenenler kötü haberi takipçileriyle böyle paylaştı: "Günaydın, iki gündür çok güzeldi, çok güzeldi diye anlatıyorum. Bilin bakalım dün akşam noldu? Zehirlendik. Bütün gece sıfır uyku. Sebebini de asla anlamadık. Gerçekten bu bir nazarsa insan utanır. Neyse şimdi daha iyiyiz zaten döneceğiz. Hemen kendimizi serumlara sararız."



5

Apandisti patlayan Eser Yenenler apar topar hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan ünlü oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



6

Son olarak Bir derginin sevgililer günü kapağı için poz verdiler.



7

Dizileri ve filmleri

Dizileri ve filmleri

1995 – Zamanda Yolculuk 2003 – Aliye 2006 – Fırtına 2006 – 2007 – Bir Demet Tiyatro 2008 – 2011 – Çok Güzel Hareketler Bunlar 2009 – Neşeli Hayat 2010 – Çok Filim Hareketler Bunlar 2012 – Eyvah Düşüyorum 2013 – Benzemez Kimse Sana 2013 – 3+1 2013 – Yetenek Sizsiniz Türkiye 2014 -Ayı Paddington 2015 – Bana Baba Dedi Bana Baba Dedi



8

Bu pozları sosyal medyada paylaşan Eser Yenenler, spiker ve gazeteci olan Bilgehan Demir ile yaptığı kavga gündem oldu.



9

Çiftin pozlarını beğenmeyen Demir, "Giydiğiniz hiçbir kıyafet üzerine yakışmıyorsa daha çirkini giyin, yakışacaktır" şeklinde yorum yaptı. Bu yoruma cevapsız kalamayan Eser Yenenler, "Yaptığınız hiçbir iş tutmuyorsa insanlara daha çirkin yorumlarda bulunun, o yorumlar tutacaktır" Şeklinde karşılık verdi. Demir ise Yenenler'e "Kendinle karıştırma iş tutamama meselesini. 15 senedir boksta zirvedeyiz bekleriz. Gayet de güzel bir yorumdu benimki Eser. Neden alındın birader" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr