Pfizer'den Biontech İtirafı

Dünya'da koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken ilaç devi Pfizer'den bir aşı itirafı geldi.

12.09.2021-13:19 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-17:11) Pfizer'den Biontech İtirafı

2019 yılının son dönemlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs küresel çapta bir salgın haline geldi. Dünyanın ortak gündemi olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hız kesmeden devam ediyor. Dünya genelinde 225 milyondan fazla insana buluşan Kovid-19 bugün itibarıyla 4.6 milyonun üzerinde insanın hayatını kaybetmesine yol açtı.

Koronavirüs pandemisi ile mücadelede birçok aşı geliştirildi. En önemli aşılardan birini geliştiren şirketlerden birisi ilaç devi Pfizer, BioNTech ile birlikte geliştirilen aşı olan mRNA teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Dünya'da uygulanan aşı miktarı 5 milyar barajını geride bıraktı. Bugün Türkiye dahil pek çok ülkeden kullanılan BioNTech aşısı için Pfizer cephesinden önemli açıklamalar geldi.

Pfizer'in viral aşılar için başkan yardımcısı ve baş bilim sorumlusu Dr. Phil Dormitzer BioNTech'in kurucuları Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci ile aralarında geçen görüşmeyi kamuoyu ile paylaştı.

BU İŞ YÜRÜMEYECEK DENİLDİ

İlaç devi ve Biontech'in ortağı olan Pfizer'den bir aşı itirafı geldi. Şirket yetkilileri yaptıkları son dakika açıklamasında Prof. Dr. Şahin ve eşi Özlem Türeci'ye"Bu iş yürümeyecek arkadaşlar" dediklerini açıkladı.

PROJEYİ SAVUNDULAR

Söz konusu olumsuz cevap BionNTech'i mRNA tabanlı bir Kovid-19 aşısı geliştirmeye karar vermesinden birkaç gün sonra geldi. Türeci ve Şahin ilk denemelerinin olumsuz yanıt almasına rağmen bu projeyi savundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal