Petrol da ki düşüş devam eder mi? Benzin ve mazot ucuzlar mı? 2022 Temmuz akaryakıt fiyatları

Ekonomideki yavaşlama petrol fiyatlarını da etkiledi. Uzun süredir yüksek seviyelerde seyreden petrol fiyatları 100 doların altına düştü. Petrol fiyatlarındaki düşüşün devam edip etmeyeceği ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte petrol fiyatları hakkında tüm merak edilenler…

14.07.2022-16:13 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-16:45)

Ekonomi yavaşlarken petrol fiyatları da 100 doların altına düştü. Petrolün düşmesinin ardından vatandaşlarında  yüzü güldü. Brent petrol varil fiyatı uluslararası piyasada 100 doların altına gerileyerek 99,34 dolar  seviyelerini gördü. Batı Teksas tipi ham petrol fiyatı ise %8 düşüş göstererek 3 ayın en düşük seviyelerini yaşadı.  ABD'de bugün açıklanacak olan yeni FED kararlarından sonra 75 baz puanlık faiz indiriminin devam edeceği bekleniyor.

Brent petrol fiyatları düşüşte

Ukrayna Rusya Savaşı'nın ardından Mart ayında petrol fiyatları 130 dolar seviyelerine yükseldi. Bir süre 100 doların üstünde seyreden fiyatlar vatandaşları üzerken şimdilerde ise 100 doların altına geriledi. Bununla birlikte Çin'de vakaların artması ve dolardaki yükseliş de petrol fiyatlarının artmasına neden oldu.

ING Groep Emtia Stratejisti Warren Peterson“zayıf makro görünüm şu anda piyasayı sürüklüyor ve kısa vadede devam edebilir. Bu da aşağı yönlü daha fazla alan olduğunu gösteriyor. Ancak güçlü temel göstergeler nedeniyle bu düşüşün sınırlı olduğunu düşünüyoruz.” yorumunda bulundu.

Petrol Fiyatları

Batı Teksas tipi Ham petrolün varil fiyatı ise %0.2 düşüş yaşayarak 95. 68 dolar seviyelerine geriledi. Eylül vadeli brent petrol fiyatı ise %0.2 artış yaşayarak 99.75 seviyelerinde seyrediyor. Brent petrol fiyatlarındaki düşüşlerin devam edip etmeyeceği ise vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Ekonomist Hikmet Baydar şu ifadeleri kullandı: "Petrol fiyatlarında son günlerde çok büyük oynaklıklar görüyoruz. 100 ile 115 arasında bir günde hareket ediyor. Teknik olarak aşağı doğru sinyal verse de 100'lü seviyeler kritik seviyeler.

Petrol fiyatları daha da düşebilir

Resesyon yaşanmasından dolayı petrol fiyatlarında düşüş yaşandı. Büyüme rakamları aşağı yönlü hareket ederken Petrol fiyatlarının 85 seviyelerinde görülmesi bekleniyor. Talep daralması nedeniyle de petroldeki düşüşlerin hızlanması bekleniyor. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal