Brent petrol kaç lira oldu? Benzin mazot fiyatları daha düşer mi? Petroldeki hızlı düşüş devam ediyor!

Brent petrolün uluslararası varil fiyatındaki dalgalanmalar devam ederken, bu dalgalanma Türkiye'deki benzin ile motorin fiyatlarına da indirim ve zam şeklinde yansıyor. Dün piyasa kapanışında %5'lik değer kaybına uğrayan Brent petrol fiyatı, 100 doların altına indi. Peki, benzin ve motorin fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Benzin ve motorin ne kadar olacak? İşte detaylar...

13.07.2022-10:38 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-10:38) Brent petrol kaç lira oldu? Benzin mazot fiyatları daha düşer mi? Petroldeki hızlı düşüş devam ediyor!

Ülkemizdeki benzin ile motorin fiyatlarını belirleyen brent petrolün varili, uluslararası piyasada dünkü kapanış fiyatına kıyasla ortalama %5 değer kaybı yaşadı.

100 doların altına düştü

Brent petrolün varil fiyatı dün gün içerisinde 107,70 doları görse de küresel piyasadaki gelişmelerden dolayı 100 doların altına kadar düştü.

Nedeni Çin'deki kısıtlamalar

Yaşanan düşüşün nedeni olarak Çin'de COVID-19 vaka sayısında yaşanan artış ve getirilin kısıtlama uygulamaları gösteriliyor. Küresel piyasalarda resesyon riski talebi azaltırken, arz daralması endişeleri de fiyatları etkiliyor.

 brent petrol

Akaryakıt fiyatlarında düşüş bekleniyor

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ile brent petrol fiyat değişikliği akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Brent petrolün %5'lik değer kaybından sonra 100 doların altına düşmesi Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının düşmesi beklentisini doğurdu.

Günlerdir fiyatlar aynı

8 Temmuz tarihinde motorin fiyatlarına gelen indirim sonrasında 9 Temmuz tarihinde tekrar zam yapılmıştı. Bu zam sonrasında akaryakıt fiyatlarında hiçbir değişiklik yapılmadı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal