Almanya Türkiye’den işçi mi alıyor? Hangi alanlarda işçi alacak?

Almanya'da yaşanan işçi sıkıntısı nedeniyle birçok ülkede işçi alımı yapılacağı açıklandı. Özellikle gastronomi ve konaklama sektöründe personel sıkıntısı yaşayan Almanya önümüzdeki dönemde işçi alımları için resmi adımlar atacak.

13.07.2022-10:38 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-10:38) Almanya Türkiye’den işçi mi alıyor? Hangi alanlarda işçi alacak?

Havacılık sektöründe  işçi sıkıntısı yaşayan Almanya’nın gastronomi ve konaklama sektöründe de personel açığı vardır. Göçmen faaliyetlerini yeniden değerlendiren Almanya personel sıkıntısı yaşadığı sektörler içinde Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden işçi alımı yapılacağını  duyurdu. 

Almanya yeniden işçi alımı yapacak 

Spiegel dergisinin yayınladığı haberde Almanya'nın gastronomi ve konaklama alanlarında yabancı personel ihtiyacı olduğu belirtildi. Almanya hükümeti tarafından yeniden düzenlenecek olan göç politikasıyla  birçok sektörde yabancı eleman alımı yapılacağı aktarıldı.  İçişleri Bakanı Nancy Faeser, dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle işgücü sıkıntısı yaşandığını vurguladı. 

Almanya İşçi Alımı Yapacak

Gastronomi sektöründe eleman açığı var 

Daha önceden havacılık sektöründe personel açığı olduğunu belirten Almanya şimdi de gastronomi ve konaklama sektöründe personel sıkıntısı yaşadığını belirtti. Faeser, "Çalışma Bakanı Hubertus Heil ve ben, bu alanda da yabancı işçilerin alımı için işleri kolaylaştırmamız gerektiğini biliyoruz" ifadelerini aktardı. Bununla birlikte yeni dönemde resmi adımların atılacağı vurgulandı. 

Almanya İşçi Mi Alacak

Almanya yabancı işçilere kapılarını açacak

Almanya'nın eleman sıkıntısı için adımlar atılacağını ifade eden Bakan Faeser, "Mesleki yeterliliklerin daha hızlı tanınmasına ve daha az bürokrasiye ihtiyacımız var"  sözlerini sarfetti. İşçi alımları için Çalışma Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığı’nın görüşmeler gerçekleştireceği de ifade edildi. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal