Peş peşe iki kritik zirve! Başkan Erdoğan, Vladimir Putin ve Nikol Paşinyan ile görüştü

Başkan Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefonda görüştü. İki lider, bölgedeki barış ve istikrarın güçlendirilmesine de katkı sağlayacak Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili normalleşme sürecine verdikleri önemi vurguladı. Öte yandan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye ile Ukrayna-Rusya Savaşı ve tahıl koridoru ele alındı.

11.07.2022-17:36 - (Son Güncelleme: 11.07.2022-17:41)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, yapılan ikili görüşmede Paşinyan, Erdoğan'ın Kurban Bayramı'nı kutladı.

Başkan Erdoğan da yaklaşan Vardavar Bayramı dolayısıyla Başbakan Paşinyan'ı tebrik etti.

Normalleşme sürecinin önemi  vurgulandı

Erdoğan ve Paşinyan, bölgedeki barış ve istikrarın güçlendirilmesine de katkı da bulunacak ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki ikili normalleşme sürecine verdikleri önemi belirtti.

Erdoğan ve Paşinyan, bu bağlamda ek olarak, özel temsilcilerin 1 Temmuz'daki görüşmelerinde uzlaşıya varılan hususların yakın zamanda uygulanması yönündeki beklentilerini dile getirdi.


Başkan Erdoğan Putin ile görüştü

Diğer taraftan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefondan görüşme sağladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, görüşmede, Suriye'deki durumun dışında Ukrayna-Rusya savaşı ve Karadeniz'de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulmasına dair konular ele alındı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal