Peş peşe iflaslar ABD’yi zora soktu: Soruları cevaplayamayan Biden salonu terk etti

ABD son dönemlerde iflas eden bankalarla gündemde. Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın çöküşü ülkede paniğe neden oldu. ABD Başkanı Biden, katıldığı bir konferansta gelen sorulardan tedirgin olunca salonu terk etti. İşte detaylar…

15.03.2023-09:43 - (Son Güncelleme: 15.03.2023-09:52) Peş peşe iflaslar ABD’yi zora soktu: Soruları cevaplayamayan Biden salonu terk etti

ABD, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın çöküşü dünyanın gündeminde. Başkan Biden, son gelişmeler sonrası katıldığı bir konferansta gelen sorular üzerine salonu terk etti. 

Yaşanan iflaslar sonrası küresel bankacılık sektöründe endişeli bir hava hakim olmaya başladı. Yaşanan son iflas olaylarından sonra açıklama yapan Biden, "Sizin temin ederim ki ne gerekiyorsa yapacağız. Amerikalılar bankacılık sisteminin güvenli olduğundan emin olabilirler." demişti.

İflas sorusunu duyan Biden salondan ayrıldı

Biden’ın durum açıklaması yaptığı konferansa gazetecilerin ilgisi yoğundu. Bir gazetecinin "Sayın Başkan, bunun neden olduğu hakkında şu anda ne biliyorsunuz?" sorusu sonrası Biden salonu terk etti. Bunun üzerine "Dalgalanma etkisi olmayacağına dair Amerikalılara güvence verebilir misiniz? Diğer bankaların batmasını bekliyor musunuz?" şeklinde sorular yöneltildi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal