Personelsiz Huawei Mağazası Açıldı

Robotların insanların işlerini elinden alacağına dair düşünceleri artıran gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdilerde ise insansız mağaza konseptleri geliştirilmeye başlandı. Huawei de bu konsepte ayak uyduran şirketlerin arasına adını yazdırdı. Çalışanı olmayan bir Huawei mağazası faaliyete başladı.

03.01.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 03.01.2020-16:09) Personelsiz Huawei Mağazası Açıldı

Aslında fiziksel güç harcamaya yönelik işlerde yapay zeka ya da yüksek teknolojili ürünler insanların enerjilerini daha iyi alanlarda kullanabilmelerinin de önünü açıyor. Yapay zeka ya da bilgisayar teknolojilerini gelişmesiyle beraber birçok iş kolunun da ortaya çıkacağına dair önemli çalışmalar  yapılıyor.

Birbirinden farklı birçok sektör 21. Yüzyıl teknolojisinin getirdiği yeniliklerden üst düzeyde faydalanmaya ve önemli yatırımlar yapmaya başladı. Bunların başında insansız hava araçları, insansız otomobil ve Amazon gibi dev şirketlerin önücüsü olduğu insansız mağaza konseptleri geliyor. Huawei de Çin’de açtığı yeni mağazası ile birlikte bu yeni teknolojiye geçen şirketler listesine adını yazdırdı.

Çin’in Wuhan şehrindeki çalışanı olmayan Huawei mağazası, 1 Ocak itibariyle faaliyetlerine başladı. insansız mağaza silindirik bir tasarıma sahip. Mağazada bir büyük iki de küçük robotik kol çalışıyor.

Çalışanı olan mağazalarda bildiğiniz gibi vardiya sistemi söz konusu ve genellikle 7/24 açık olmuyor. Bu mağaza ise çalışanı olmaması sayesinde 7/24 faaliyet gösterebiliyor.

Müşteriler, müşteri alanına yerleştirilmiş ekran üzerinden ürünlerini satın alabiliyor. Müşterinin siparişi tamamlaması sonrası büyük robot ürünü alıyor ve onu küçük robotun alabileceği dağıtım noktasına yerleştiriyor.

Şimdilik mağazada Huawei Vision TV gibi ağır ve büyük ürünler yok. Tüketiciler yalnızca akıllı telefon ve aksesuar satın alabiliyor. Ancak, ilerleyen dönemde Huawei yetkilileri bu sistemin geliştirileceğini belirtiyorlar.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal